Primăria Capitalei a ridicat în ultimele 10 luni 1564 de mașini parcate neregulamentar pe carosabil / Sectorul 3 a ridicat în 2019 peste 1800 de autovehicule

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 16 iulie 2020, 11:10 Actualitate | Administratie Locala


ridicare masini poze 2
Foto: Hotnews
Primăria Capitalei, prin Poliția Locală, a ridicat de pe 26 august 2019 până pe 10 iulie 2020 a 1564 de autoturisme parcate neregulamentar, potrivit informațiilor transmise de municipalitate la solicitarea Hotnews.ro. Asta înseamnă o medie de 5 mașini pe zi. Reamintim că sunt ridicate doar mașinile parcate neregulamentar pe carosabil, nu și cele de pe trotuar. În paralel, și Primăria Sectorului 3 ridică mașinile parcate neregulamentar pe străzile din administrare, în 2019 fiind ridicate 1820 vehicule, potrivit datelor oficiale. Deși în București parchează fiecare unde vrea și blochează trecerile de pietoni, stațiile de autobuz, tramvaiul, doar cele două instituții ridică mașinile parcate neregulamentar.

”Numărul polițiștilor locali împuterniciți să constate acest tip de contravenție este de 46. Ridicarea auto se face, conform regulamentului aprobat prin H.C.G.M.B., de către Compania Municipală Managementul Transportului, cu șase autospeciale”, se mai arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

Tarifele pentru recuperarea mașinii sunt de minimum 500 de lei, defalcate astfel:

Pentru ridicare:
 • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
 • 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Pentru transport:

 • 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
 • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. Aşadar, pentru un autoturism precum Dacia Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

Pe lângă taxa de 500 de lei care trebuie plătită pentru recuperarea mașinii, șoferii riscă și amenzi de până 725 lei plus 4 puncte de penalizare, deci neatenția sau comoditatea poate costa până la 1.225 lei.

Maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră.Cetățenii care nu își găsesc mașina, pot suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 - Brigada de Politie Rutiera sau 021/9752 - Politia Locala a Municipiului Bucuresti, pentru a afla in care dintre cele doua spatii se afla autoturismele si pentru a le putea recupera.

Lista cu străzile de pe care PMB va ridica mașinile parcate neregulamentar, începând de astăzi, poate fi consultată aici.
Primăria Capitalei nu ridică mașinile parcate pe trotuar
Măsura de ridicare se aplică mașinilor oprite sau staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice. Partea carosabilă a drumurilor publice este definită ca fiind bucata de drum dintre cele două trotuare. Dacă șoferul parchează neregulamentar pe trotuar se dispune sancționarea cu amendă, nu ridicarea.

Situația de la Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a început să ridice mașinile parcate neregulamentar începând cu data de 3 mai 2018.

Potrivit datelor din raportul de activitate, în 2019 a ridicat 1820 de mașini parcate neregulamentar. În 2020, potrivit rapoartelor zilnice, media este de circa 6 mașini pe zi.

”Biroul Ridicări Auto, care și-a început activitatea în mai 2018, a avut ca obiectiv și principala misiune, asigurarea fluenței circulației în condiții de siguranță rutieră, decongestionarea drumurilor publice aflate în administrarea Sectorului 3 al Municipiului București, protejarea drepturilor persoanelor cu handicap, asigurarea parcării vehiculelor în condiții de siguranță, respectarea regulilor de circulație. De asemenea, Biroul Ridicări Auto a desfășurat activități de eliberare a amplasamentului de pe arterele principale de pe raza Sectorului 3 , în vederea efectării menevrelor de basculare necesare așternării mixturilor asfaltice În anul 2019, s-au ridicat de pe raza sectorului 3, 1820 vehicule parcate neregulamentar si 153 vehicule pe Mediu”, se arată în document.

Mașinile sunt ridicate de primărie, nu este contractată o firmă privată.

În Sectorul 3, tarifele pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar sunt următoarele:

· Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

 • cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;
 • cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

· Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

 • cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;
 • cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

· Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

 • în primele 24 de ore: 150 de lei;
 • după intervalul de 24 de ore: 50 lei.
Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat.

Plata tarifelor aferente oprațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.

Amenzile pentru staționarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002.

Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 - dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală.

Recuperarea vehiculelor depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4 se poate face non-stop în baza chitanței fiscale care atestă plata tarifului aferent.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2167 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  carosabil... si trotuare (Joi, 16 iulie 2020, 11:25)

  vali_pk [utilizator]

  Ar trebui ridicate si tablele parcate pe trotuare, ca incurca pietonii. Autoritatile dar si soferii ar trebui sa invete odata ca trotuarele nu sunt locuri de parcare pentru comozi. De asemenea, autoritatile sa nu mai marcheze locuri de parcare acolo unde sunt trotuare si zone pietonale, ca rezidentul plateste. Pur si simplu sunt zone pe unde nu ai loc sa circuli ca pietoni, si sa nu-mi spuna nimeni ca soferii nu sunt si ei pietoni si nu ii deranjeaza, pur si simplu sunt ignoranti. Administratia Firea ar trebui sa treaca peste faza "masinile si taxele" , trebuie considerat mai intai omul daca are ce aer sa mai respire din moment ce orasul se umple lunar cu alte mii de masini, si sa impuna dezvoltatorilor imobiliari si de birouri/ centre de afaceri sa construiasca parcari subterane, nu supra-terane la cota solului unde normal ar trebui sa fie parcuri sa mai respiram si noi oxigen nu noxe.
 • +3 (3 voturi)    
  Autoturismele abandonate cu MIILE nu le ridica? (Joi, 16 iulie 2020, 11:25)

  Gryphus [utilizator]

  sunt MII de masini abandonate pe strazile din Bucuresti, ma ofer voluntar si maine sa le indic strada si nr pt cel putin 100 de autoturisme abandonate in Bucuresti

  ei ridica masini parcate neregulamentar cam 1500 lunar din peste 10.000

  va dau examplul cu parcarea primariei din fata Operei Romane care zace GOALA 90% din timp iar oamenii parcheaza in jurul pietei, in zonele verzi, ILEGAL
 • +3 (3 voturi)    
  Bravo, imi place! (Joi, 16 iulie 2020, 11:27)

  local [utilizator]

  In sfarsit cei care parcheaza neregulamentar sunt taxati.
  Asta inseamna un pas catre civilizatie.

  Nu e legal sa parchezi pe treceri de pietoni sau sa blochezi strazi doar pentru ca vrei sa ai masina chiar la scara.

  Probabil ca cei care nu au locuri de parcare amenajate se vor simti lezati de aceasta stire, si privind din perspectiva lor ii inteleg dar nu le dau dreptate :)

  In tarile civilizate exista un numar limitat de locuri de parcare, iar cei care nu mai apuca sunt obligati sa parcheze la o distanta mai mare de locuinta. Nu cred ca in Germania are cineva curaj sa lase masina la intamplare...
  • +3 (3 voturi)    
   5 masini pe zi ridicate iti place? din MII (Joi, 16 iulie 2020, 12:10)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui local

   sunt MII de masini parcate ILEGAL in fiecare sector din Buc si ei ridica vreo 5 pe zi ca sa ajunga la 1500-1800 / AN

   si dupa ce le ridica a 2-a zi ele se intorc in acelasi loc

   esti fericit acum ca intelegi?
 • +3 (3 voturi)    
  :)) (Joi, 16 iulie 2020, 11:39)

  thebblack [utilizator]

  o medie de 5 masini pe zi, cu 6 autospeciale.

  adica o masina pe zi pentru fiecare autospeciala, prin rotatie una dintre ele avand zi libera.
 • 0 (2 voturi)    
  Lista străzilor lipsește (Joi, 16 iulie 2020, 12:20)

  phane [utilizator]

  "Lista cu străzile de pe care PMB va ridica mașinile parcate neregulamentar, începând de astăzi, poate fi consultată aici."

  "aici" nu are asociat nici un link. E o listă diferită de cea a străzilor administrate de primărie aici: http://www4.pmb.ro/wwwt/avize/strazi.php ?

  Bucata de text pare luată de undeva cu copy/paste, probabil s-a pierdut linkul. Probabil asta explică și formatarea mai ciudată - unele propoziții pe linii noi singure,etc.

  PMB ridica mașini pe Ștefan cel mare acum o lună, și ridicau absolut orice din raza indicatorului (montat tot de ei, ascuns bine printre copaci), deci nu mai țintesc pe cei parcați pe treceri de pietoni, în stații, care blochează etc.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by