În condițiile în care situația economică a Primăriei Capitalei este una delicată și s-au tăiat bani de la investiții, municipalitatea va aloca peste 12 milioane de lei către 45 de biserici, pentru lucrări de construire sau de consolidare și reamenajare. În plus, bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale pentru reclamă și publicitate crește cu 2,5 milioane lei, până la 6,1 milioane lei. PROEDUS, instituție care organizează evenimente culturale primește 7 milioane lei în plus și ajunge la un buget de 39,5 milioane lei.

Firea - PatriarhFoto: basilica.ro

Sorin Chiriță, administratorul public al orașului, a declarat că suplimentarea banilor pentru publicitate este făcută deoarece sunt cereri de la cetățeni pentru a face programele ASSMB publice.

La rectificarea bugetară s-au mai făcut următoarele modificări:

  • - Subvenția pentru transportul public a fost majorată;
  • - bugetul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a fost majorat cu 10 milioane lei;
  • - bugetul ALPAB a fost majorat cu 5 milioane lei
  • - Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor primește 2,8 milioane lei;
  • - bugetul spitalelor a fost suplimentat cu 20 milioane lei;
  • - după desființarea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, bugetul acesteia, 45 milioane este transferat la direcția înființată să preia atribuțiile - Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și monumente de for Public. Cheltuielile de personal sunt circa 5 milioane lei.