Primăria Sectorului 4 a prezentat primele simulări cum va arăta parcul de 2,7 hectare pe care îl amenajează la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. Lucrările vor începe în toamnă și se vor finaliza în 24 de luni, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sector 4.

Parc bd Metalurgiei - 1Foto: Hotnews

Terenul pe care va fi amenajat parcul

Primăria Sectorului 4 a realizat o machetă care arată cum va fi amenajat spațiul verde.

Noul parc se va întinde pe o suprafață de 27.627 mp, din care:

  • 10.000 mp este suprafața destinată spațiilor verzi.
  • 11.685 mp este suprafața spațiilor pietonale.
  • 1.100 de mp este suprafața pe care vor fi amenajate locurile de joacă și de fitness.
  • 1.000 mp vor fi destinați amenajării unui skate-park.

Spațiile nou create vor fi dotate cu mobilier urban, cu un design unitar pe tot parcursul amenajării.

”Este un proiect născut din nevoia noastră, a tuturor, de verde, de relaxare, de locuri de joacă. Fără îndoială, va fi iubit de zecile de mii de familii tinere care și-au creat aici un cămin ” a scris Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

În zona Metalurgiei, pe străzile Drumul Binelui şi Drumul Jilavei s-au construit în ultimii ani mii de locuinţe noi, iar oamenii din zonă nu au niciun spațiu verde în apropiere. Reprezentanții Primăriei Sector 4 estimează că parcul va deservi circa 70.000 de oameni.

Primăria Sectorului 4 a solicitat Consiliului General al Municipiului București pe 11 decembrie 2019 permisiunea de a expropria terenul de 27.238 mp de pe bd. Metalurgiei nr. 100-130. Proprietarii terenului erau ALROM COMIMPEX și Brătulescu Cristina Maria. Valoarea evaluată a terenului - 8,7 milioane lei. Consiliul General a aprobat exproprierea terenului la finalul lunii ianuarie.

Pe 20 decembrie, Consiliul Local Sector 4 a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului, lucrările fiind estimate la circa 31 milioane lei. Parcul va avea și o parcare de 3 etaje, pentru cei care vin cu mașina, iar pe bd. Metalurgiei vor fi amenajate trotuare, astfel încât cei care locuiesc aproape să poată ajunge și pe jos la spațiul verde.