Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, a încheiat în perioada 22-24 iunie, 45 de contracte, în valoare de peste 1,6 milioane lei, cu o singură firmă, prin achiziție directă, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Firma se numește Kardinale Luxury Furniture, iar contractele vizează achiziția de mobilier pentru laboratoarele școlare de fizică, biologie, chimie și IT. Mobilierul ajunge la școlile din Sectorul 6.

Gabriel Mutu, primarul sectorului 6Foto: Agerpres

Deși era logic ca, dacă instituția avea nevoie de atât de multe obiecte de acest gen, să facă licitație și să încheie un acord-cadru sau un contract mare, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile și sparg contractul mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe.

Chiar dacă licitațiile durează mai mult, avantajul în cadrul acestor proceduri este că sunt mai transparente, participă mai mulți operatori economici, sunt mai vizibile, și fiindcă se iau mai multe produse, nu la bucată, se obține un preț mai bun în majoritatea cazurilor.

documente

Achizitii scoli S6

(25 Iun 2020) PDF, 41KB

Cele 45 de contracte sunt cuprinse între 5000 și 46.986 lei și însumează 1,662.793 lei.

De exemplu, un ”scaun de birou ergonomic Sidney Fit negru” costă 529 lei, o ”bancă individuală clasa IT 60x50x74cm” - 579 lei, ”un scaun monobloc sezut si spatar diverse culori cu inaltime reglabila” - 231,09 , iar o catedra profesor - 1.563 lei.

Potrivit datelor de pe Confidas, platforma online de verificare a firmelor , societatea Kardinale Luxury Furniture a fost înființată în 2010 și îl are acționar pe ISPASIU TRAIAN. Traian Ispasiu este dezvoltatorul lantului de cafenele Caffe Tabiet, fiind considerat de presa economică un antreprenor de succes.