Primăria Capitalei a depus, la începutul lunii iunie, cererea de finanțare pentru obținerea fondurilor europene necesare reabilitării a 200 km de rețea de termoficare, a declarat primarul Gabriela Firea, la începutul ședinței de consiliu General. Potrivit edilului, în acest moment nu mai există riscul pierderii banilor.

Foto:

”La începutul acestei luni am depus cererea de finanțare pentru proiectul înscris în POIM ”Reabilitarea rețelei de termoficare din București”, care este foarte îmbătrânită și afectată, de aceea sunt și probleme cu alimentarea cu agent termic în București. Practic acum nu mai este niciun risc, deoarece avem toate aprobările necesare, inclusiv de la Bruxelles, pentru a primi suma de 330 milioane de euro pentru reabilitarea a peste 200 de km de conductă de termoficare. În scurt timp în București nu va mai fi o problemă furnizarea agentului termic. Precizez ca a fost nevoie să facem eforturi considerabile și pentru a recupera timpul pierdut în timpul primarului interimar PNL, care timp de un an de zile nu a depus niciun document la Bruxelles necesar atragerii acestei finanțări nerambursabile”, a declarat Gabriela Firea.

Finațarea nerambursabilă este de circa 270 milioane de euro, iar restul este TVA-ul pe care trebuie să-l plătească municipalitatea, a declarat pentru HoNews.ro Alexandru Burghiu, director general al Companiei Municipale Termoenergetica. Inițial se vorbea despre accesarea a 170 milioane de euro, dar datorită modificărilor legislative suma a crescut, a declarat acesta.