Tribunalul București a suspendat, marți, avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1, prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa și alte spații verzi din sectorul 1, a anunțat Nicușor Dan pe pagina de Facebook. Avizul a fost emis de Agenția pentru Protecția Mediului București. Asociația va merge în instanță si pentru anularea documentului.

Baza Pro Rapid - regulamentFoto: Hotnews

Acțiunea în instanță a fost inițiată de cinci ONG-uri: Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului - Odai și Asociația Protecția Lacului Băneasa.

”Fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat sectorul 1. Este procesul cu nr. 169 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul pe litigii de mediu, construcții și protejarea patrimoniului”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

În Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1, aflat în procedură de avizare și afișat pe site-ul Primăriei Capitalei, baza Pro Rapid este transformată din zonă verde în pol de dezvoltare urbană, în care se pot construi centre de afaceri, servicii publice, spații publice, spații comerciale și centre culturale. Parcul Herăstrău, monument istoric, își pierde statutul special și devine un parc obișnuit, iar pe terenurile proprietate din parc se pot construi locuințe pe 50% din suprafață.

Contactat de HotNews.ro, primarul Daniel Tudorache a declarat că la baza sportivă Pro Rapid este o greșeală și va rămâne spațiu verde. Primarul spune că planșele de pe site-ul Primăriei Capitalei sunt mai vechi și acestea au fost deja modificate: atât baza sportivă cât și Parcul Herăstrău rămân spații verzi protejate.

HotNews.ro a scris aici despre subiect.