Primul autobuz hibrid Mercedes-Benz, din cele 130 achiziționate de Primăria Capitalei, a ieșit pe traseu, vineri, pentru probe tehnice. Deocamdată circulă fără călători, dar după probele tehnice va circula pe linia 131. În fiecare lună, până la finalul anului, vor sosi câte 20 de autobuze, iar în ianuarie 2021, încă 9, urmând să fie introduse treptat în circulație. Primarul Gabriela Firea a făcut o plimbare demonstrativă cu autobuzul, live pe Facebook, acesta plecând din alveola din fața Primăriei Capitalei și a explicat regulile pe care trebuie să le urmeze cetățenii care vor folosi transportul public.

Autobuz hibrid Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

Pot urca în autobuze/tramvaie, troleibuze doar cei care au loc pe scaun, iar dacă stau în picioare trebuie să respecte distanța fizică de 2m. De asemenea este obligatoriu să poarte mască de protecție.

Primăria Capitalei cumpără 130 de autobuze hibrid Mercedes – Benz Citaro Hybrid, valoarea contractului fiind de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Achiziția este făcută cu fonduri europene.

Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km, garanție de tip Full Warranty.