Primăria Capitalei a lansat joi proiectul „CLAR - pentru COPII” prin care se acordă un sprijin de 500 de lei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere. Înscrierile se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului - http://clar.assmb.ro. Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.

ochelari de vedereFoto: Hotnews

Potrivit primarului Gabriela Firea se vor acorda 4.000 de astfel de ajutoare.

“Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere - rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte”, a anunțat Gabriela Firea.

Date despre proiect

Înscrierile încep pe 18 mai și se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului - http://clar.assmb.ro (la Secțiunea „Înscriere în proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.

Vor beneficia de acest proiect copiii cu vârsta de până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, solicitanții trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 și are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calității vieții, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate.

Proiectul „CLAR - pentru COPII” a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totala a acestuia este de două milioane lei.