Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că de vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice - inclusiv grădina zoologică -, și cimitirele din Capitală.

Poza parc din sectorul 2, pe 10 maiFoto: HotNews / C.P.

”Primăria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost și votat, în cadrul ședinței de azi a Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență”, scrie Firea pe Facebook.

”Rugămintea către toți cetățenii este să evite zonele aglomerate, să păstreze distanță socială, să se spele des pe mâini și să se dezinfecteze”, mai spune primarul Bucureștiului.

Hotărârea referitoare la închiderea parcurilor din București, pe durata stării de urgență, a fost adoptată prin Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, nr. 7/27.03.2020, fiind una din măsurile implementate pentru a preveni răspândirea și îmbolnăvirea populației cu COVID-19. Potrivit dispozițiilor art. 1 din Decretul nr. 240/14.04.2020, emis de Președintele României, starea de urgență pe teritoriul României a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 15 aprilie 2020.