Societatea de Transport București va scoate în traseu, din 18 mai, toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă, anunță Primăria Capitalei. Accesul în mijloacele STB va fi însă limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m.

Autobuze STBFoto: Digi24.ro

Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar pe ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordari masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală.

Instituția transmite că toate vehiculele și stațiile de așteptare sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile.

”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte de asemenea și noile reglementări privind distanțarea socială”, se arată în comunicatul transmis de municipalitate.