​Gabriela Firea susține că regretă că proiectul Oxigen nu a fost acceptat și susține că nu mai are curaj să vină cu astfel de propuneri în condițiile în care tema a fost una de atac a contracandidaților săi la Primărie.

Gabriela FireaFoto: Twitter

​„E un regret că nu s-a putut accepta proiectul Oxigen. Proiectul a fost retras, am renunțat el. Dacă vreodată populația îl va accepta, probabil va fi altcineva care îl va implementa. Vă dați seama că eu acum nu mai am curaj să vin cu astfel de propuneri, după ce posibilii mei contracandidați la primărie au răbufnit contra acestui proiect, deși știau că e bun și se practică pe scară largă în Europa”, a declarat Gabriela Firea, pentru B1 TV.

Primarul General a adăugat, totodată, că de vină pentru poluarea din București nu este doar traficul, ci și arderile de deșeuri făcute neconform de unele societăți comerciale, pe care Garda de Mediu le ignoră, dar și CET-urile nemodernizate.

„S-a vorbit că străzile nespălate provoacă poluare. E un nonsens, că în perioada asta s-au spălat până peste poate străzile, s-au dezinfectat. Totuși, în anumite zone, din cauza anumitor arderi necontrolate de deșeuri, s-a produs poluare. Cred că, după pandemie, trebuie luate în serios și alte motive pentru poluare, nu doar traficul”, a mai spus Firea.