Parcul de circa 7 hectare, amenajat de Primăria Sectorului 3 pe strada Brățării, a început să prindă contur. Arborii au fost deja plantați, lacul artificial este plin cu apă, aleile și sistemul de irigații sunt aproape gata, iar în această perioadă a început semănarea gazonului și montarea stâlpilor de iluminat. Primarul Robert Negoiță spune că parcul va fi gata în această vară, undeva în luna iulie, însă bucăți din el se vor deschide după încheierea stării de urgență.

Parcul Brățării 1Foto: Hotnews

”Partea centrală, cu accesele, este gata undeva la 80%, dar mai avem zone unde mai este mult de muncă, zone care vor fi deschise într-o etapă ulterioară, vrem să facem și un skate park, un derdeluș. Suntem la 90% cu aleile, 70-80% cu partea de aspersie, copacii sunt plantați în proporție de 100%, lacul este gata, am adus și pește în el. Mai trebuie să aducem băncuțele, mobilierul urban. Îl vom deschide când legea ne va permite, până pe 15 mai vom avea și mobilier urban, și aleile vor fi gata, în mare parte sunt deja gata. Partea din față și cea din mijloc este aproape gata. Mai avem partea din spate, cel mult 30% unde vom mai lucra, cu totul va fi gata până în iulie”, a declarat Robert Negoiță pentru HotNews.ro.

Lucrarea este făcută cu angajați ai Primăriei Sector 3 și ai companiilor primăriei. Parcul are un lac artificial, câteva mii de copaci - tei, metasequoia, mesteacăn, stejar și salcie - piste de biciclete și terenuri de sport.

”Amenajarea parcului ne costă sub 50 de euro/mp. Au crescut costurile din cauza lacului. Nu este ieftin să amenajezi un lac”, a spus Negoiță.

Inițial primarul a anunțat că amenajarea parcului costă undeva la 1,5 milioane de euro. Rămâne de văzut cât va costa la final.

Primăria Sectorului 3 amenajează un parc de aproape 7 hectare în locul unei gropi de gunoi clandestine din zona strada Brățării - în apropiere de Auchan Titan. Lucrările au început în septembrie 2019, iar primarul Robert Negoiță promitea inițial că lucrările vor fi gata până pe 1 mai.

Parc de 2,7 ha pe bd. Metalurgiei

Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bd. Metalurgiei 100-130, vizavi de cimitirul Metalurgiei. Lucrările ar urma să înceapă în luna martie și să se finalizeze în 5 luni. În total, pentru teren și amenajarea spațiului verde instituția va plăti circa 40 milioane lei.

Parcul va avea și o parcare de 3 etaje, pentru cei care vin cu mașina, iar pe bd. Metalurgiei vor fi amenajate trotuare, astfel încât cei care locuiesc aproape să poată ajunge și pe jos la spațiul verde.

În zona Metalurgiei, pe străzile Drumul Binelui şi Drumul Jilavei s-au construit în ultimii ani mii de locuinţe noi, iar oamenii din zonă nu au niciun spațiu verde în apropiere. Reprezentanții Primăriei Sector 4 estimează că parcul va deservi circa 70.000 de oameni.

Și bucureștenii din Sectorul 6 au un parc nou de 2 hectare

Primăria Sectorului 6 a amenajat un parc de aproape două hectare, pe bulevardul Timișoara nr. 10. Spațiul verde a fost amenajat pe un teren industrial, unde funcționa o autobază a societăților de salubrizare, ceea ce reprezintă o noutate pentru București. Pentru amenajarea parcului, instituția a investit circa 12 milioane lei fără TVA. Lucrările au demarat în iunie 2018, cu demolarea construcțiilor și scoaterea pavajului din fosta autobază a operatorilor de salubritate Rebu și Urban, iar amenajarea parcului a început în octombrie 2018. Inaugurarea a avut loc în decembrie 2019.