Primăria Capitalei face o rectificare bugetară negativă de peste 244 milioane lei din bugetul estimat inițial la 7,2 miliarde lei. Se taie aproape de la fiecare capitol și se redistribuie banii, însă foarte afectate sunt investițiile în infrastructură, de unde se taie în total 235 milioane lei. Printre proiectele de unde se iau bani se numără Pasajul Ciurel, lărgirea Străzii Prelungirea Ghencea, parcarea Park&Ride de la capătul Șoselei Pantelimon, pasajul Doamna Ghica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalele tăieri de la investiții sunt:

- la proiectul Modernizare Piața Eroii Revoluției se taie toată suma, respectiv 4,3 milioane lei;

- la străpungerea bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu se taie 3,4 milioane lei și rămân 17 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate;

- la penetrația Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada Bucuresti-Pitești se taie 96 milioane lei si rămân 65 milioane, creditele de angajament rămân neschimbate.

- de la reabilitarea liniei de tramvai de pe bd. Aerogării se taie toti banii, 4,6 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.

- de la lărgirea străzii Prelungirea Ghencea se taie 25 milioane lei, rămân 25 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.

- de la Pasajul Doamna Ghica se taie 45,8 milioane lei, rămân 30 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.

- de la Parcarea PArk&Ride de la capătul Șoselei Pantelimon se taie circa 50 milioane lei, rămân 35 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.

Creditul de angajament este limita maximă a cheltuielilor ce pot fi angajate în timpul exercițiului bugetar, în limitele aprobate.

Creditul bugetar este suma aprobată prin buget, reprezentând limita maximă până la care se pot ordonanța și efectua plăți în cursul anului bugetar pentru angajamentele contractate în cursul exercițiului bugetar și/sau din exerciții anterioare pentru acțiuni multianuale, respectiv se pot angaja, ordonanța și efectua plăți din buget pentru celelalte acțiuni.

Primarul Gabriela Firea a declarat că banii sunt dați cu prioritate în această perioadă la Administrația Spitalelor, care are un buget de 428 milioane lei și Asistență Socială, cu un buget de aproape 560 milioane lei.