Primăria Capitalei va cumpăra un aparat Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID 19 la Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu”, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. În plus, Direcția Generală de Asistență Socială va achiziționa teste rapide şi servicii de prelevare şi prelucrare a probelor pentru beneficiarii Centrelor sociale din subordine. Dacă testele sunt pozitive, pentru diagnostiocarea finală se va face un test PCR.

”Ca urmare a instituirii stării de urgenţă precum și măsurile de prevenire dispuse prin adoptarea Ordonanțelor Militare în ceea ce priveşte limitarea infectării cu noul coronavirus, măsuri coroborate cu prevederile Legii asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare, administraţia publică locală are obligația să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente care pot influența starea de sănătate şi siguranță a grupurilor vulnerabile. Din perspectiva orientării serviciilor de asistenţă socială, în mod prioritar, către membrii comunităţii, prin asigurarea unui mediu securizant se impune suplimentarea măsurilor de prevenire a infecţiei în aceste unități, respectiv împuternicirea Direcției Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în vederea achiziționării testelor și serviciilor de prelevare şi prelucrare a probelor pentru beneficiarii Centrelor sociale din subordinea acesteia, cu scopul depistării COVID -19”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Potrivit datelor furnizate de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții în data de 21 Aprilie 2020, la nivelul țării, au fost raportate 468 de persoane infectate și 24 de decese din rândul beneficiarilor serviciilor sociale, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.