Primăria Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță, vrea să încheie un acord-cadru de până la 49,5 milioane lei, pe 2 ani, pentru furnizarea de dezinfectant pentru mâini, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, potrivit unui anunț de participare publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Contactat de HotNews.ro primarul Daniel Băluță a argumentat că vrea să fie pregătit pentru redeschiderea unităților de învățământ, în condițiile în care administrația locală va fi obligată să asigure dezinfectant.

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4Foto: Hotnews

Mai exact, Primăria vrea să cumpere gel dezinfectant pentru mâini, cu efecte virucide, testat dermatologic, livrabil în recipiente de 50ml, 75ml, 150ml, 1L, pe baza de alcool, maxim 75% alcool etilic, iar produsul să fie avizat de Comisia Națională pentru produse biocide din Ministerul Sănătății și fără efecte adverse pentru sănătate.

Cantitatea maximă estimată la nivelul acordului-cadru este de 330.000 L de gel dezinfectant, iar valoarea estimată este de 49,5 milioane lei fără TVA. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 5.940.000,00 lei fără TVA.

”Aceasta este valoarea maxim estimată a acordului-cadru. Dacă avem nevoie să cumpărăm dezinfectant de 1 milion de lei, nu ne obligă nimeni să cumpărăm de 49 milioane lei. Noi am încercat să anticipăm. Dacă vine mâine Guvernul și ne obligă să dăm dezinfectant Asociațiilor de Proprietari, respectiv elevilor, ce fac, mă duc să fac achiziție directă sau am făcută o licitație, la modul transparent, mai ales că pot fi 20 de câștigători. Vom face un acord-cadru pentru 5 milioane de măști și mănuși mărimea XS și S pentru elevi. Când l-am auzit pe dl Tătaru că toți copiii trebuie să aibă biocid, măști și mănuși, am considerat că este important să avem o procedură. În sectorul 4 sunt 40.000 de elevi”, a explicat Băluță pentru HotNews.ro.

Termen limită pentru primirea ofertelor este 26 mai 2020.

Potrivit anunțului de participare postat în sistemul electronic de achiziții publice, achiziția este necesară pentru asigurarea protecției personalului din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, Direcțiilor descentralizate subordonate Consiliului Local Sector 4, pe durata programului de lucru, precum și a elevilor din Sistemul Național de Educație din Instituțiile de Învățământ situate pe rază Sectorului 4, pe durata anului școlar.

”Autoritatea contractantă a optat pentru încheierea unui acord-cadru pentru o perioada de 24 de luni, având în vedere evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României și de evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care indică o creștere masivă a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, precum și măsurile dispuse în sarcina Autorităților Locale prin Decrete și Ordonanțe Militare, în vederea limitării infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2 în rândul cetățenilor, inclusiv pentru copii din Sistemul Național de Educație din Instituțiile de Învățământ situate pe raza Sectorului 4”, se arată în anunțul din SICAP.