Primarul general, Gabriela Firea, îi ia apărarea medicului Adrian Streinu-Cercel, după ce acesta a fost demis din funcția de membru și președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19. Firea este de părere că este o decizie politică, iar Streinu-Cercel nu a greșit cu nimic, documentul despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel fiind o ”minciunăconfecționată”.

Firea cu mascaFoto: Captura video

Prinrăzbunare nu sevainventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limitarăspândirea virusului. Într-o vreme încaretoțispecialiștii trebuie să fie ascultațișisusținuți (nu avem așamulți!), ne rafuim cu ei șiîi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcarcâtsuferătoatățară, toatăplaneta? Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciunăconfecționatăcea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente”, a scris Firea pe pagina de Facebook.

În ceea ce privește testarea pe scară largă a cetățenilor, Firea spune că toate țările aplică această metodă.

”Iar înprivința proiectului privind testarea pe scarălargă a cetățenilor, unde e vina? Toate țărileaplică, deja, astfel de soluții medicale. Suntutile, necesare, chiar vitale. Așfiieșitînapărareaoricărui medic nedreptățit. Sunt curioasăcâți vor reacționalaaceastăsituațiefără nicio logică”, a mai precizat Firea.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de membru și președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19, a anunțat ministrul sănătății Nelu Tătaru. În locul lui a fost numită Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

"Dl Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și aceste propuneri ale dumnealui, le gândim, dar n-am putut să fim de acord cu dânsul. Apariția acelui plan de vacanță n-a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri... De alfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. E vorba de comisia științifică de la nivelul Ministerului Sănătății, el nemaifăcând acum parte și nemaifiind președinte”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă trimite Corpul de control la Institutul Matei Balș: „Noi facem evaluări și trimitem Corpul de control dacă e cazul la toate spitalele Covid”.

Reamintim că un document controversat al lui Adrian Streinu-Cercel a stârnit critici puternice în spațiul public.