Primăria Sectorului 4 mai face un pas pentru amenajarea noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni. Instituția a devenit eligibilă pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) după ce organismele din Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor au actualizat ghidul solicitantului astfel încât Metrorex va putea depune spre finanțare proiecte alături de primăriile de sector.

Noua statie de metrou de pe Soseaua BerceniFoto: Hotnews

Fără această modificare, proiectul rămânea doar pe hârtie.

„Încheiem astfel o etapă dificilă a acestui proiect și ne pregătim deja documentația pentru accesarea fondurilor necesare construirii stației de metrou. Le mulțumesc și pe această cale factorilor de decizie de la nivel guvernamental și țin neapărat să le transmit recunoștința mea tuturor colegilor (mai ales celor din cadrul Primăriei Sectorului 4) care au lucrat zi și noapte pentru ca acest proiect, vital pentru dezvoltarea Sectorului 4 și a Bucureștiului, să fie ceea ce este astăzi: un exemplu de bune practici pentru administrațiile de sector din Capitală”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Potrivit proiectului, noua stație de metrou supraterană va fi construită de Primăria Sector 4 între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou din București, și Șoseaua de Centură. Licitația a fost lansată toamna trecută, iar proiectul are o valoare estimată la circa 31 milioane de euro. Durata lucrărilor va fi de 22 de luni. După finalizarea lucrărilor, aceasta va fi predată Metrorex.