Prima ședință online a Consiliului General al Municipiului București s-a desfășurat cu scandal. Mai mulți consilieri generali s-au plâns că nu au putut să voteze, iar altora nu li s-a dat cuvântul. În cadrul ședinței a avut loc și o nouă izbucnire a viceprimarului Aurelian Bădulescu. Acesta l-a făcut pe un consilier general PNL, Cătălin Deaconescu, „tâmpit” și i-a zis altuia ”Lasă-mă dracului în pace”.

Sedinta CGMB onlineFoto: Hotnews

”Abuzurile s-au accentuat fiindcă se poate tăia cuvântul mult mai ușor decât înainte. Pe de altă parte să nu poți să votezi este o încălcare a drepturilor consilierilor, nu e acceptabil. O bună parte dintre consilieri nu au putut să voteze pe rectificarea bugetară, unde era implicat și împrumutul acela de peste 100 de milioane de euro. Ni s-a spus că nu a funcționat sistemul, dar nu s-a reluat votul, au votat doar 31 de consilieri din 55. A fost haos, nu s-au respectat regulile, este abuziv felul în care procedează președintele de ședință, PSD-ul”, a declarat pentru HotNews.ro Ana Maria Ciceală, consilier general USR.

Scandal la ședința CGMB din 10 aprilie 2020/ Sursa: USR București

Și liderul consilierilor generali PNL, Stelian Bujduveanu, a reclamat faptul că aleșilor locali din opoziție nu li s-a dat dreptul la cuvânt.

”Ședința a fost o bătaie de joc la adresa aleșilor locali, la adresa bucureștenilor. Nouă consilierilor din opoziție ni se tăia microfonul atunci când doream să dezbatem proiectele, să discutăm pe marginea lor, să cerem puncte de vedere de la direcțiile de specialitate, iar consilierii PSD și celelalte grupuri aveau voie să facă elogii la proiectele respective, aici ne-am supărat și le-am spus un citat faimos: ”Toți consilierii generali sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții”. Nouă nu ni s-a permis să discutăm, inclusiv domnul Bădulescu a intrat peste mine și a spus să terminăm mai repede cu ședința că are treabă. În ceea ce privește faptul că anumiți consilieri nu au putut vota, ei au dat drumul la vot în timpul dezbaterilor, prin aplicația respectivă timpul de vot este limitat la maxim 3 minute, dacă nu îl închide mai repede președintele de ședință, fără să anunțe consilierii că s-a dat drumul la vot, au început dezbaterile, iar ulterior ne-am trezit cu votul neexercitat. Toate partidele au reclamat asta, am cerut să se reia votul, nu s-a dorit”, a explicat Stelian Bujduveanu, pentru HotNews.ro.

În ceea ce privește reacția nervoasă a viceprimarului Aurelian Bădulescu, acesta spune că nu mai surprinde pe nimeni. La un moment dat, Bădulescu a încercat să jignească un consilier: „Ăsta e un tâmpit, un anagramat în drept”

”Domnul Bădulescu a reușit în 4 ani de zile să spună foarte multe prostii, deja nu ne mai surprinde, dacă până acum nu a fost cenzurat de primar, înseamnă că este girat de primar”, a explicat Stelian Bujduveanu.

Și Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, critică modul de desfășurare al ședinței.

”A fost o ședința atipică, cu multe imperfecțiuni tehnice. Deși realizată în aceste condiții speciale generate de criză de sănătate publice, ordinea de zi a cuprins și subiecte care nu se pot încadra că fiind măsuri ale autorității publice locale la situația de urgență.: modificarea regulamentului Centrului pentru Seniori, comasarea companiilor municipale nelegale și neperformante,modificarea Regulamentului Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor. Evident calitatea dezbaterilor din cadrul ședinței a avut de suferit, cei din majoritate, împreună cu președintele de ședința, dorindu-și parcă să suprime cu totul această dezbatere”, a declarat acesta.

Președintele de ședință și cel care conduce practic ședința este Marius Pavel, PSD, el fiind cel care dă dreptul la cuvânt consilierilor generali.