Incendiul de la ferma de porci din Periș încă nu a fost stins, la două zile de la izbucnirea acestuia. Întâi a luat foc vegetația uscată de la fermă, apoi focul a ajuns la batalele unde erau depozitate dejecțiile de la ferma de porci, două gropi uriașe cu o dimensiune de 100/200m și o adâncime de circa 7 metri, iar de atunci focul arde mocnic, fecalele uscate fiind un combustibil. Daniel Vasile, purtătorul de cuvând al ISU București spune că până la finalul zilei focul ar putea fi stins.

Incendiu Peris 7-8 aprilie 2020 - 4Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

”Sunt 16 autospeciale la fața locului, s-a lucrat în schimburi. Ca suprafață, în unul dintre batale ar mai fi de ars 200 mp, iar în cealaltă 4.000 mp, din 10.000 cât avea fiecare. Pentru alimentarea cu apă, au găsit un canal de irigații la circa 1 km distantă. Este ardere mocnită. Cei de la fața locului estimează că până spre seară vor reuși să stingă focul”, a declarat Daniel Vasile pentru HotNews.ro.

Incendiul a izbucnit marți dimineață, în jurul orei 9.00.

HotNews.ro a scris aici că proprietarul fermei avea obligația să golească batalele și să ecologizeze zona, lucru care nu s-a întâmplat. Ferma a intrat în faliment, iar povestea ei dezvăluie legături de afaceri cu familia fostului lider PSD, Liviu Dragnea.