Primarul comunei Stăuceni din judeţul Botoşani, Cozmin Epuraş, a declarat, pentru Agerpres, că în ultimele trei săptămâni nu a încasat niciun leu la bugetul local din taxele şi impozitele datorate de populaţie şi agenţii economici din comună.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a atras atenţia asupra dificultăţilor financiare cu care se confruntă administraţiile locale, pe fondul epidemiei de coronavirus.

"De trei săptămâni nu am încasat un leu şi nici nu am depus un leu la trezorerie. Casierul nu a depus un leu de trei săptămâni. (...) În primul rând, cred că oamenilor le e frică să iasă din case. Apoi, ştiţi că s-a dat o derogare la tot ceea ce înseamnă plată de taxe şi impozite, inclusiv cu reducerea care a fost până la 31 martie, şi nu avem ce face", a afirmat Epuraş.

El susţine că, în timp ce încasările sunt inexistente, primăriile au cheltuieli majore, atât cu dezinfecţiile impuse de stat, cât şi cu utilităţile de bază pentru localităţile pe care le administrează.

"Eu nu văd să supravieţuim la infinit în felul acesta. Cheltuieli se fac. Am făcut dezinfecţie, gunoiul trebuie să îl plătim. Situaţia este grea. Cred că vom ieşi mai repede din epidemie, însă nu şi din criza economică", a adăugat primarul comunei Stăuceni.

Comuna Stăuceni are o populaţie de peste 3.600 de persoane. Ea are în componenţă patru sate: Stăuceni, Siliştea, Tocileni şi Victoria.