​Parcul STB va fi redus de miercuri cu încă 15%, circulând cu 40% mai puține autobuze, troleibuze și tramvaie față de normal, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. La debutul stării de urgență parcul auto al STB a fost redus cu 25%.

Tramvaiul 41Foto: PMB

”De mâine, parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% față de situația normală dar nu va fi suspendată nicio linie. Am mai făcut o reducere de 25%, la debutul stării de urgență, acum reducem cu încă 15%, că urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2. Parcul programat pentru weekend nu se modifică. Le mulțumesc călătorilor pentru înțelegere și angajaților STB care sunt la datorie și pe vreme de pandemie”, a scris Firea pe pagina de Facebook.

Primarul general spune că STB va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

Noul program, cu orarul de trecere prin stații pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB recomandă utilizarea aplicației InfoTB (Info Transport București).

Totodată, STB anunță că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.

STB face apel la public să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități, să se informeze numai din surse oficiale și să urmeze ghidurile de pe pagina de internet https://fiipregatit.ro.

STB le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport. Detalii se găsesc pe site-ul www.stbsa.ro.

Pe de altă parte, STB amintește că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior și recomandă utilizarea datelor de contact prin internet sau telefon. Astfel:

- pentru informații generale sau sesizări referitoare la programul de circulație: telefon +40219391;

- pentru informații și sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;

- pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiții și adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426;

- pentru informații și sesizări referitoare la corpul de control: telefon +40214503952.