Coronavirusul nu se transmite prin înțepătură de țânțar, a declarat într-o conferință de presă susținută la Primăria Capitalei, medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Virusul se transmite prin mână murdară și prin locuri care sunt contaminate, prin contact direct, a spus medicul.

TantarFoto: Hotnews

”Acest coronavirus nu se transmite prin înțepătura de țânțar, în schimb el se transmite prin mână murdară și prin locuri care sunt contaminate, prin contact direct. Ceea ce înseamnă că d-voastră trebuie să vă spălați foarte des pe mâini cu apă și săpun, pe față cu apă și săpun, în nas, cu apă fără săpun evident”, a declarat Streinu Cercel.

Acesta a mai spus că pentru a limita răspândirea viusului, primăriile trebuie să spele străzile, gardurile și clanțele cu apă cu clor.

”Primăriile trebuie să spele șoselele de dimineață până seara, gardurile, clanțele cu apă hiperclorinată. Clorul inactivează acest virus. Unde este curățenie nu este virus. Virususul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri, unde punem mâna acolo este și virusul. De pe telefoanele mobile îl ducem pe față și de acolo în dreptul nasului”, a mai explicat medicul.

Reamintim că în fiecare vară Bucureștiul are probleme majore cu țânțarii, iar acest lucru stârnește îngrijorare în contestul pandemiei de COVID-19.