Primăria Capitalei amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap ”pentru lunile următoare, în funcție de evoluția răspândirii coronavirusului”, anunță instituția. În luna martie, beneficiarii acestui ajutor vor primi doar restanța din luna decembrie, 260 lei. Stimulentele pentru copiii cu dizabilități, nou-născuți, familii monoparentale vocherul maternă vor fi plătite fără întârziere.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Primăria Capitalei se află în linia întâi a luptei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, prin numeroase direcții de acțiune. Astfel, o mare parte din resursele financiare pentru luna martie au fost redirecționate către aprovizionarea spitalelor și asigurarea protecției personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani și oamenii străzii și asigurarea serviciilor edilitare”, transmite Primăria Capitalei.

În luna martie, municipalitatea a alocat pentru plata stimulentelor financiare suma de 5,9 milioane de euro (29 milioane de lei) pentru acoperirea:

- Stimulentului în valoare de 1000 lei pentru cei 6005 copii cu dizabilități, pentru luna februarie 2020

- Stimulentului pentru nou-născuți în valoare de 2.500 lei pentru cele 1604 dosare depuse în decembrie 2019-ianuarie 2020

- Voucherului maternă în valoare de 2000 lei pentru 4.000 de gravide (dosare depuse până la data de 10 februarie)

- Ajutorului social comunitar pentru susținerea celor 154 de familii monoparentale pentru luna februarie 2020

- Sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului școlar pentru dosarele depuse până la data de 1 martie

- Stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap pentru acoperirea diferenței acordate în luna decembrie 2019, în valoare de 260 lei

Plata stimulentelor se va face, ca de obicei, în ultima zi lucrătoare a lunii martie, respectiv 31 martie.

”Pentru distribuția voucherelor maternă identificăm soluții pentru expedierea acestora prin poștă/curier, urmând să comunicăm detalii în acest sens în cel mai scurt timp”, anunță municipalitatea.