Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială București, a lansat un serviciu prin care angajați ai instituției și voluntari vor face cumpărăturile pentru bătrânii, persoanele cu dizabilități și familiile monoparentale, că aceștia să nu fie nevoiți să iasă din casă și să se expună riscului infectării cu noul coronavirus. Cei interesați pot apela serviciul TELVERDE 0800821218, gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 09.00 - 17.00.

Cumparaturi DGASFoto: PMB

”Reprezentanții DGASMB pot achiziționa, pentru cei interesați, în limita stocurilor disponibile de pe piață, minimul necesar de alimente de bază sau medicamente. Persoanele cu deficiențe de auz pot da mesaj la numărul de telefon 0753.772.406. Cheltuielile vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar voluntarii și angajații DGASMB vă ajută să evitați deplasările și locurile aglomerate și, în consecință, să reduceți riscul de expunere la epidemia de coronavirus. Voluntarii care vor să se alăture demersului nostru se pot înscrie la adresa de email coronavirus@pmb.ro”, a transmis Primăria Capitalei.

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau/și alimente, municipalitatea va lua legătura cu fundații, asociații și companii, iar produsele vor fi livrate în limita disponibilității acestora.