În plină epidemie de coronavirus, angajații Primăriei Sector 5 și voluntari fără mânuși și echipament de protecție au mers din casă în casă și au distribuit kit-uri de igienă cu săpun și dezinfectant. Primarul Daniel Florea se laudă pe pagina de Facebook că au fost distribuite nu mai puțin de 25.000 de kit-uri. În urma acestui demers au fost expuși atât angajații primăriei, voluntarii cât și cei care au primit produsele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Faptul că cei care au distribuit kit-urile nu au mănuși și măști se vede chiar din pozele puse pe contul de Facebook al primarului.

”Nu ne limităm doar la a dezinfecta domeniul public, ci luăm noi măsuri de prevenție în combaterea răspândirii îmbolnăvirii cu coronavirus. Alături de echipele de voluntari care ni s-au alăturat încă de joi, suntem în continuare în mijlocul comunității, oferind gratuit, tuturor celor care au nevoie, kituri de igienă de bază, chiar la locuințele lor. Am mare încredere că dăm un semnal de solidaritate, de spirit civic, de omenie, de reală implicare socială, pentru că, în aceste zile, este nevoie, mai mult decât oricând, de calm, liniște și ajutor. Am distribuit, în acest moment, gratuit, direct în locuințele de pe raza sectorului nostru, peste 25.000 de pachete cu gel dezinfectant, săpunuri și șervețele umede antibacteriene și vom continua în perioada următoare și cu fructe, respectând, la rândul nostru, cu strictețe, normele de igienă și curățenie”, a postat primarul pe pagina de Facebook.

În final, primarul îndeamnă la altruism, rațiune și responsabilitate, astfel încât „vom trece cu bine peste această încercare!”

Primarul Daniel Florea spune că persoanele care împart kit-urile se dezinfectează, iar de măști nu au nevoie.

”Oamenii care distribuie pachetele se dezinfectează pe mâini înainte și după fiecare împărțire de materiale. Cu privire la măști, puteți viziona toate materialele video de pe toate canalele TV – Nu se folosesc dacă nu ești bolnav. Intenția administrației locale este să realizeze un lucru bun, nu să creeze panică”, a declarat Daniel Florea pentru Libertatea.