Mogoșoaia, măsuri extrem de dure pentru a limita răspândirea coronavirusului: închide parcul și sistează până pe 31 martie activitatea firmelor pe domeniul public

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 13 martie 2020, 17:31 Actualitate | Administratie Locala


Parcul Mogosoaia
Foto: USER UPLOADED
Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Mogoșoaia a luat vineri dimineață măsuri extrem de dure pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Parcul și Palatul Mogoșoaia s-au închis de vineri, ora 13.00, până pe 31 martie, iar activitatea firmelor care își desfășoară activitatea pe domeniul public se sistează până la aceeași dată. Comitetul a recomandat și operatorilor economici privați să își suspende activitatea, cu excepția farmaciilor, minimarketuri și supermarketurilor.


În detaliu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Mogoșoaia a luat vineri următoarele măsuri:

 • Începând cu data de 13.03.2020, ora 13.00, operatorii economici care își desfășoară activitatea pe domeniul public al comunei Mogoșoaia își vor sista activitatea până la data de 31.03.2020 cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel local/national.
 • Recomandarea fermă adresată operatorilor economici privați, și anume restaurante, baruri, pariuri sportive, pizzerii, florării de pe raza comunei Mogoșoaia ce nu își desfășoară activitatea pe domeniul public al localității să își sisteze activitatea până la data de 31.03.2020 cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel local/national. Recomandarea nu este adresată farmaciilor, minimarketuri și supermarketurilor.
 • Magazinele cu suprafață dedicată clienților de sub 50 mp au obligația să primească maxim doi clienți în același timp în incintă, restul clienților fiind obligați să aștepte ordonat la coadă în afara clădirii. Distanța maximă recomandată ferm de a fi păstrată, atât înăuntru, cât și în afara incintelor este de 2 m între persoane.
 • Închiderea Parcului Mogoșoaia începând cu data de 13.03.2020 ora 13.00, inclusiv a Palatului Mogoșoaia, cu excepția accesului în cazuri de urgență. Această măsură va fi făcută publică prin orice mod de comunicare online.
 • Se restricționează toate serviciile de relații cu publicul din cadrul Primăriei Mogoșoaia. Toate documentele necesare desfășurării activității vor fi accesibile online, pe site primaria.mogosoaia.ro. De asemenea toate solicitările pot fi transmise prin email la adresa primaria@mogosoaia.ro sau la numărul de fax 021.351.66.95. Datele de contact ale instituției Comuna Mogoșoaia și orice alte informații necesare se regăsesc și pe pagina de internet oficială primaria.mogosoaia.ro. Măsura va fi aplicată până la data de 31.03.2020 cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel local/national.
 • La nivelul Compartimentului Taxe și Impozite se vor utiliza modalitățile de plată prin ghiseul.ro, internet banking, ordin de plată. Petițiile, declarațiile de impunere precum și orice alte cereri adresate acestui compartiment vor fi transmise prin mijloacele puse la dispoziție și anume email, fax.
 • Toate documentele pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscal se vor transmite prin mijloace electronice sau fax, iar certificatele fiscale se vor elibera în format electronic prin email, conform prevederilor legale. În cazul în care certificatul de atestare fiscal este necesar la notariat, solicitarea se va face de către Notarul Public pe adresa de email a instituției Comuna Mogoșoaia.
 • Pentru înscrierea/radierea mijloacelor de transport actele necesare se pot depune în format electronic pe emailul instituției, urmând ca în termen de 3 zile, conform programării care vă va fi anunțată telefonic, să vă prezentați cu actele în original pentru a vă fi eliberată documentația. Măsura va fi aplicată până la data de 31.03.2020 cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel local/national.
 • La nivelul Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor, se vor soluționa doar solicitările urgente pe bază de programare prealabilă la telefon 021.351.63.63/ 0730.588.444 . Măsura va fi aplicată până la data de 31.03.2020 cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel local/national.
 • La nivelul Serviciului Asistență Socială, se vor soluționa doar solicitările urgente pe bază de programare prealabilă la telefon 0720.880.169. De asemenea, toate cererile pot fi transmise prin email la adresa primaria@mogosoaia.ro sau la numărul de fax 021.351.66.95. Măsura va fi aplicată până la data de 31.03.2020 cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel local/national.
 • Reprezentanții serviciilor poștale și a celor de curierat au accesul restricționat în incinta primăriei Mogoșoaia, documentele urmând a fi preluate de către persoana însărcinată cu această atribuție. Măsura este aplicată până la data de 31.03.2020 cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel local/national.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25097 vizualizari

 • +13 (21 voturi)    
  Extrem de dure....in minte voastra (Vineri, 13 martie 2020, 17:39)

  ggiiggii [utilizator]

  avida dupa senzational si breaking news.
  Masurile luate sunt de bun simt in aceasta perioada.
  Nu este nimic extrem de dur aici, nimic senzational....
  Presa si televiziunile au facut cel mai mare rau in toata asa zisa criza, voi ati determinat oamenii sa cumpere ca si cum nu ar mai fi ziua de maine, sa stea la cozi absurde prin farmacii.
  Bunul simt si ratiune va lipseste cu desarvarsire.
  • +13 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 martie 2020, 17:54)

   [anonim] i-a raspuns lui ggiiggii

   • +7 (9 voturi)    
    ... (Vineri, 13 martie 2020, 18:45)

    cartograful [utilizator] i-a raspuns lui

    Intr-adevar, cred ca rolul presei ar trebui reevaluat dupa criza asta. Nu mai e demult "cainele de paza al democratiei" ci o entitate destul de iresponsabila de puterea ei. In multe cazuri agita si colporteaza zvonuri mai rau chiar decat retelele sociale care in principiu sunt nereglementate.
 • +4 (10 voturi)    
  o masura normala (Vineri, 13 martie 2020, 17:46)

  Captain Obvious [utilizator]

  ar trebui luata ca exemplu
 • -2 (14 voturi)    
  Felicitări, Mogoșoaia! (Vineri, 13 martie 2020, 19:11)

  Nyk1 [utilizator]

  Din toată Europa, Mogoșoaia este - culmea! - printre cele mai proactive localități!

  Nu pot să spun decât: BRAVO! Economia o voi reconstrui, cărămidă cu cărămidă, după ce ne vom fi inoculat cu vaccinul anul viitor! Dar viețile omenești și poate vieți întregi de experiență nu le putem aduce înapoi din morminte! De aceea trebuie să fim PROACTIVI!

  #StayTheFuckHome
  #StatiNaibiiAcasa
  • +2 (2 voturi)    
   * economia o VOM reconstrui (Vineri, 13 martie 2020, 20:06)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   .
 • +1 (7 voturi)    
  kk (Vineri, 13 martie 2020, 19:19)

  cartofiprajiti [utilizator]

  tara de idioti ....s/la pnl
 • 0 (8 voturi)    
  COVID 19 va afecta 1200 de romani si vor muri 50 (Vineri, 13 martie 2020, 20:06)

  Klaus_ [utilizator]

  China are 1.4 miliarde locuitori, Romania are 20 milioane, adica de 70 de ori mai putini. China a avut 80,000 de cazuri de Coronavirus dintre care au murit 3200 (4%). In China situatia s-a stabilizat. Romania va avea 1150 de cazuri si 46 morti. Iar totul se va termina dupa doua luni, adica in 15 mai. In timpul asta, in cele doua luni, vor muri 300 de romani in accidente pe sosele, 8000 de romani vor muri de cancer in Romania in cele doua luni, 25,000 de romani vor muri de boli cardiace in cele doua luni. Ia ganditi-va: 46 vs. 8000 sau 46 vs. 25,000. De 500 de ori mai mult ar trebui sa va frica ca muriti de infarct sau atac cerebral! Spalati-va pe maini, lamuriti-va parintii si bunicii sa stea acasa (faceti-le voi aprovizionarea), nu mai duceti la fata mainile nespalate si stati acasa daca tusiti, aveti febra, ati fost in Italia sau in contact cu cineva confirmat. Dar nu va isterizati! Trece! Si daca luati coronavirus, o sa va vindecati aproape sigur (96%). COVID-19 nu inseamna nici macar a suta parte din adevaratele probleme medicale pe care le puteti avea in viata asta.
  • 0 (6 voturi)    
   O falsă comparație (Vineri, 13 martie 2020, 23:17)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   China a luat măsuri timpurii pentru a nu se depăși această cifră, iar populația chineză este una extrem de disciplinată. Virusul nu s-a oprit de la sine, ci a fost oprit printr-o intervenție umană brutală.

   Ești sigur că România ar fi în stare să ia măsurile draconice luate de China și, mai mult, oamenii să le respecte cu conștiinciozitate?
  • +3 (3 voturi)    
   Fals (Sâmbătă, 14 martie 2020, 9:15)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   Nu poti compara. China are 56 bolnavi la 1 milion Italia aproape 300. Italia are aproape jumatate nuar de morti fata de China!? Depinde de autoritatile romane si de oameni ce se va intampla. Da sunt conditii proaste in carantina si autoritatile se misca vai mama lor, dar cand zici ca tu n-ai nimic cand vii din zona rosie si vrei sa pleci, ai probleme de educatie si cu capu.
  • 0 (0 voturi)    
   Compari mere cu pere (Sâmbătă, 14 martie 2020, 10:40)

   ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   Nu poti compara Italia( cu cea mai batrana populatie dupa Japonia, cu tabieturile si socializarea lor), cu China( unde autoritatile i-au incuiat la propriu in cladiri si ii impuscau daca ieseau pe strada).
   China a trecut peste asta( daca intr-adevar a trecut si nu mint) numai prin limitarea drepturilor fiecarui individ....lucru care nu se va intampla niciodata in Itali, Spania, Franta, etc
   Poate noi, multi crescuti in comunism, obinuiti cu astfel de viata, vom intelege in ceasul ala 12lea si ne vom comforma...altfel Italia si Spania scrie pe noi.
  • -1 (1 vot)    
   Va dura ceva mai mult și va afecta mai mulți (Sâmbătă, 14 martie 2020, 11:04)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   Mai ales, vor fi afectați niște oameni care nu au greșit cu nimic și care ar fi putut scăpa dacă autoritățile și-ar fi făcut treaba și dacă noi, ceilalți, am fi procedat responsabil (de fapt, și incompetența autorităților tot răspunderea noastră este).

   Însă NU se va ajunge la situații excepționale decît dacă sistemul sanitar va fi pus să compenseze inconștiența cetățenilor și a celorlalte autorități și va fi complet depășit de proporțiile epidemiei, așa cum s-a întîmplat în Wuhan și se întîmplă în Iran sau în Italia. Chiar și așa, dincolo de posibilele efecte economice (care nu sînt doar pentru noi), gravitatea va fi comparabilă cu a altor epidemii severe din ultimii ani.
 • +2 (6 voturi)    
  Ha ha ha (Vineri, 13 martie 2020, 20:12)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Spaiile de carantina sunt nIste COCINE. Nu sunt dezinfectanti, masti, clor... Romania e di lumea a IV-a. Si ciumetele din Mogosoaia crede ca face ceva. Un idiot
  • +2 (6 voturi)    
   Poate... (Vineri, 13 martie 2020, 23:17)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ...ar fi bine atunci ca diasporenii să NU vină la cocinele de carantină românești? Zic și eu...
  • +1 (5 voturi)    
   nu le pot spăla (Sâmbătă, 14 martie 2020, 0:06)

   of of [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Au cerut cumva detergent și perii să și le spele?
  • +1 (1 vot)    
   Un idiot (Sâmbătă, 14 martie 2020, 11:09)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Cu cît posibilitățile de tratare sînt mai limitate, cu atît măsurile de prevenție sînt mai importante!

   Sigur, o singură primărie în toată țara, nu poate face mult. Dar dacă cetățenii săi chiar îi ascultă îndemnurile și urmează exemplul foarte probabil că vor avea motive să se felicite peste trei luni. Nu în ultimul rînd pentru că au evitat să intre în acele „cocine”.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by