Primaria Capitalei a lansat joi platforma de e-learning - www.hubproedus.ro - cu cursuri online pentru elevi. Proiectul a fost lansat în condițiile în care creșele, grădinițele și școlile din București sunt închise în perioada 11 - 22 martie, iar această perioadă se poate prelungi din cauza pandemiei de coronovirus.

Platforma cursuri onlineFoto: Hotnews

În prezent, platforma oferă peste 2000 de ore de învățare, din 10 domenii diferite:

• Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă și Italiană)

• Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect și leadership)

• Dezvoltare personală (Public speaking, Invață să înveți)

Fiecare domeniu cuprinde 10 ședințe de curs. Participanții pot accesa oricare dintre cursuri în funcție de vârstă, nivel de pregătire și preferință.

Tot în cadrul platformei, se propune ca activitate alternativă de învățare, proiectul „Job de viitor”. Profesioniști în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieței muncii din prezent și viitor, dar și consiliere și orientare în carieră.

Domeniile abordate sunt: Muzică & Management muzical; Securitate cibernetică; Sănătate tehnologizată; Sport; Actorie; Radio & Public speaking public; Influencer & Social media; PR & Comunicare; Web design; Meserii tehnologizate; Antreprenoriat.

”Statisticile arată că 5 din10 absolvenți de liceu au dificultăți în a-și alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere țin de autocunoaștere. Elevii de liceu vor învăța să evalueza caracteristici și competențe personale, relevante pentru piața muncii, să acumuleze informații referitoare la dinamica meseriilor, să exploreze și să evalueze toate opțiunile pentru alegerea corectă a ocupației profesionale și, ulterior, să își poată stabili pe termen scurt, mediu și lung implementarea unui plan de acțiune”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activități non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susținute de cei aproape 1.000 de profesori bucureșteni înscriși în programul "Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”.