Primăria Sectorului 3 amenajează un parc de aproape 7 hectare în locul unei gropi de gunoi clandestine din zona strada Brățării - în apropiere de Auchan Titan. Lucrările au început în septembrie 2019, iar primarul Robert Negoiță promite că vor fi gata până pe 1 mai. Parcul ar urma să aibă un lac artificial, câteva mii de copaci, piste de biciclete și terenuri de sport, iar amenajarea sa va costa circa 1,5 milioane de euro.

Parc Bratarii din dronaFoto: Primaria sector 3

În ce stadiu sunt lucrările de amenajare a Parcului Brățării

”Sunt aproximativ 7 hectare și discutăm despre o zonă care a fost adandonată, aici era o groapă de gunoi, era o nenorocire, o zonă prin care nu îți era doar frică să treci, un loc dezagreabil, un mare minus pentru toată lumea, pentru vecini, pentru cei care aveau nevoie să treacă pe aici. Noi transformăm zona, aici va fi unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară și din Europa, cel mai mare construit în București după revoluție. Avem și un lac, vom avea zone pietonale, spații verzi, mii de copaci, o bază sportivă. Va fi un loc care să ridice toată această zonă, să simțim cu adevărat că există primărie în Sectorul 3 și nivelul de confort crește”, a declarat Robert Negoiță pentru HotNews.ro.

În ultimii ani, în zonă au apărut cartiere rezidențiale.

Primarul spune că terenul făcea parte din domeniul public, fiind rezervat pentru construirea spitalului regional. Costurile de amenajare se ridică la circa 1,5 milioane de euro.

”Aici era proiectat acel spital general. Este domeniu public. Din cauză că s-au reorientat cei de la municipalitate și fac spitalul în altă zonă, acest teren a rămas abandonat. Amenajarea parcului costă circa 20 euro/mp. Lucrările au început toamna trecută, iar de 1 mai va fi gata. Cele mai multe lucrări le facem noi, Primăria Sectorului 3 cu ADP-ul, direcția de spații verzi”, a mai explicat Negoiță.

Edilul spune că în noul parc vor fi plantați mii de arbori din speciile: tei, metasequoia, mesteacăn, stejar și salcie.

Parc de 2,7 ha pe bd. Metalurgiei

Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bd. Metalurgiei 100-130, vizavi de cimitirul Metalurgiei. Lucrările ar urma să înceapă în luna martie și să se finalizeze în 5 luni. În total, pentru teren și amenajarea spațiului verde instituția va plăti circa 40 milioane lei.

Parcul va avea și o parcare de 3 etaje, pentru cei care vin cu mașina, iar pe bd. Metalurgiei vor fi amenajate trotuare, astfel încât cei care locuiesc aproape să poată ajunge și pe jos la spațiul verde.

În zona Metalurgiei, pe străzile Drumul Binelui şi Drumul Jilavei s-au construit în ultimii ani mii de locuinţe noi, iar oamenii din zonă nu au niciun spațiu verde în apropiere. Reprezentanții Primăriei Sector 4 estimează că parcul va deservi circa 70.000 de oameni.

Și bucureștenii din Sectorul 6 au un parc nou de 2 hectare

Primăria Sectorului 6 a amenajat un parc de aproape două hectare, pe bulevardul Timișoara nr. 10. Spațiul verde a fost amenajat pe un teren industrial, unde funcționa o autobază a societăților de salubrizare, ceea ce reprezintă o noutate pentru București. Pentru amenajarea parcului, instituția a investit circa 12 milioane lei fără TVA. Lucrările au demarat în iunie 2018, cu demolarea construcțiilor și scoaterea pavajului din fosta autobază a operatorilor de salubritate Rebu și Urban, iar amenajarea parcului a început în octombrie 2018. Inaugurarea a avut loc în decembrie 2019.

Și Primăria Capitalei promitea că amenajează un parc. În doi ani nu s-a întâmplat nimic

Primarul Gabriela Firea a promis în noiembrie 2017 că va amenaja un nou parc în București, în zona Eroilor, la intersecția arterelor străzilor Dr. Dumitru Bagdasar, Nicolae Paulescu și Dr. Gheorghe Marinescu, pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. A trecut anul 2018, însă pe spațiul verde de 1,5 ha ce urma să poarte numele de ”Parcul Centenarului” nu a fost amenajat și inaugurat nici până acum.

Într-un răspuns adresat la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții municipalității spun că în 2018 au reușit doar să organizeze un concurs de soluții pentru amenajarea peisagistică, iar în 2019 proiectul tehnic. Rămâne de văzut când ne vom plimba în noul parc.