Odată cu extinderea pistei dedicate de biciclete pe Calea Victoriei, de la intersecția cu bd. Regina Elisabeta până la piața Națiunile Unite, Primăria Capitalei a montat în zona Cercului Militar Național și un panou care contorizează câți bicicliști folosesc pista în fiecare zi. Ce nu contorizează, însă, panoul sunt ceilalți utilizatori de transport alternativ care utilizează infrastructura: cei pe trotinete, electrice sau clasice, cei pe role sau pe skateboard.

Pista de biciclete de pe Calea VictorieiFoto: Hotnews

De la începutul anului și până acum, în două luni, peste 28.000 de bicicliști au folosit pista de biciclete de pe Calea Victoriei, potrivit panoului informativ din zona Cercului Militar.

Desigur, numărul înregistrat nu are cum să ia în considerare și bicicliștii care au folosit pista în alte zone, dar nu au mai trecut prin dreptul senzorilor, având în vedere că pista de pe Calea Victoriei are o lungime de circa 2,8 km, de la Piața Victoriei și până la Națiunile Unite.

Un lucru observat în teren de reporterii HotNews.ro este că panoul de contorizare nu îi numără și pe ceilalți utilizatori ai infrastructurii alternativ, cum ar fi „trotinetiștii”, care de multe ori au ajuns să fie mai numeroși decât bicicliști.

Spre exemplu, într-o seară într-un interval de 10 minute am numărat 18 trotinete și 11 biciclete, dar doar bicicletele au fost contorizate pe panou.