Serviciul de Ambulanță București Ilfov a luat măsuri speciale din cauza coronavirusului. Ambulanțele sunt dezinfectate prin nebulizare la 12 ore, chiar dacă nu este niciun caz suspect, iar în cazul în care există suspiciunea că un pacient este infectat, mașina se dezinfectează imediat după predarea pacientului, a declarat Alice Grasu, managerul instituției, în comandamentul de urgență organizat joi la Primăria Capitalei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ambulanțele au fost dotate și cu echipament special pentru personalul medical, combinezoane, viziere, mănușui, astfel încât să fie asigurată siguranța personalului medical.

În ultimele 10 zile, Servicul de Ambulanță București Ilfov a intervenit la circa 14.700 de cazuri, dintre care 3.260 cu febră, a declarat Alice Grasu. Aceasta a spus că în ultimele zile mai multe persoane au sunat la Serviciul de Ambulanță pentru a cere informații despre cum să se protejeze de coronavirus sau cum să procedeze dacă s-au întors dintr-o zonă de risc.

Turkes Ablachim, director general adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a explicat diferența dintre izolare și carantină: ”Izolarea se face numai pentru persoanele bolnave, simptomatice. Carantina se aplică persoanelor sănătoase care provin din zonele cu risc sau care au intrat în contact cu persoane care s-au dovedit a fi bolnave”.