În București nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus, a anunțat primarul Gabriela Firea, într-un comandament de urgenta, organizat joi la Primăria Capitalei. Aceasta a declarat că în carantină la domiciliu sunt 1000 de persoane, care s-au întors din destinații cu risc. În ceea ce privește măsurile luate de municipalitate, la Spitalul Victor Babeș a fost alocat un corp de clădire separat, cu 60 de locuri, pentru pacienții infectați cu coronavirus, intrarea în acest corp având un circuit separat încă de la poartă, a precizat primarul.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Toate persoanele care s-au dus și s-au testat la Victor Babeș sunt sănătoase, au plecat acasă. 1.000 de persoane sunt autocarantinate la domiciliu. Spitalul Victor Babeș a alocat un corp de clădire separat, cu 60 de locuri, pentru pacienții infectați cu coronavirus. S-a creat un circuit separat de la poartă. Spitalul Colentina va funcționa ca spital suport, va primi pacienți care au nevoie de terapie intensivă ca să elibereze ATI de la Matei Balș. Și în perioada sărbătorilor s-a procedat la fel”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a declarat că a primit mai multe întrebări dacă se închid instituțiile de învățământ, dar deocamdată nu se pune problema de așa ceva.

”Principala întrebare a românilor este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Le-am transmis tuturor că toate deciziile se iau la nivelul Comitetului Național. Noi respectăm toate regulile care se impun în funcție de gravitatea situației. Țin legătura parmanent cu dl Raed Arafat, dl. Streinu-Cercel, ei sunt cei care transmit măsurile”, a mai spus Firea.