Mai mulți arbori de pe Șoseaua Giurgiului au fost betonați sau prinși între borduri, în cadrul lucrărilor de reamenajare a arterei, derulate de Primăria Sectorului 4. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Asociației ”Bucureștiul între da și nu” și au stârnit furia internauților, fiind distribuite de sute de ori. Cel mai probabil Primăria a vrut să salveze copacii, însă rezultatul este unul nefericit, iar în aceste condiții este doar o chestiune de timp până când arborii vor muri.

Lucrări Șoseaua Giurgiului 5Foto: Bucurestiul intre Da si Nu

”Lucrări foarte scumpe și de proastă calitate. Și evident, omoară arborii, plăcerea primarilor din București”, a comentat un internaut.

”La fel este în toate sectoarele! Își bat joc de spațiile verzi, mutilează copacii, le taie rădăcinile, îi betonează și îi distrug! Te doare sufletul când vezi ceea ce fac și nimeni nu ia nicio măsură”, a scris un alt comentator.

”Nimeni nu s-a ostenit să întrebe un expert cum se poate face trotuar fără a afecta pomii. Banii trebuiau tocați și dată impresia de amenajare”, scrie un alt internaut.

Lucrările de modernizare a Șoselei Giurgiului sunt făcute de Primăria Sectorului 4. Proiectul costă 147 milioane lei și vizează modernizarea bulevardului, amenajarea de noi locuri de parcare, dar și reabilitarea a alte 12 străzi. Lucrările au început în 2018 și se vor finaliza în 2020.

FOTOGALERIE Lucrări Șoseaua Giurgiului/ Foto: Bucureștiul între da și nu