Garda de Mediu a amendat cu 50.000 de lei Administraţia Domeniului Public din Sectorul 1, în urma unor controale făcute după ce în presă au apărut informații despre defrișări ilegale în Parcul Herăstrău.

Defrisari Parcul HerastrauFoto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania

Garda de mediu s-a autosesizat şi a efectuat controale după informaţiile apărute în presă cu privire la defrişările ilegale din Parcul Herăstrău. În urma controalelor efectuate, Administraţia Domeniului Public din Sectorul 1 a fost amendată cu 50.000 de lei, anunţă Ministerul Mediului pe Facebook, conform Mediafax.

„Ca urmare a celor constatate, ADP sector 1, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei. Totodată, au fost impuse măsuri prin care s-a interzis efectuarea oricăror lucrări de tăieri neautorizate a arborilor şi arbuştilor, s-a impus obligaţia întreţinerii spaţiilor verzi, a parcurilor, gardurilor vii, perdelelor şi aliniamentelor de protecţie, în scopul îmbunătăţirii capacităţii de regenerare a atmosferei. ADP Sector 1 îi revine obligaţia de a informa PMB – Direcţia de Mediu cu privire la lucrările de defrişare efectuate în cadrul amplasamentului ce a făcut obiectul controlului, pentru a i se stabili plantările în compensare conform actelor normative în vigoare”, a transmis Ministerul Mediului.

Fundaţia Eco-Civica a prezentat, într-un mesaj publicat în 13 februarie pe contul de Facebook, imagini din Parcul Herăstrău cu arbori tăiaţi de la rădăcină. Potrivit membrilor fundaţiei, în Parcul Herăstrău a fost solicitată tăierea a aproximativ 300 de arbori şi „toaletarea” altor 350.

„Un adevărat măcel”, au spus membrii fundaţiei în mesajul publicat pe reţeaua de socializare.

Aceștia au solicitat intervenţia imediată a Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei pentru a se verifica viabilitatea arborilor.