​FOTO Locuitorii de pe o stradă din Sectorul 5, sufocați de gunoaiele aruncate pe un teren privat/ În loc să-i amendeze pe vinovați, Poliția Locală a dat avertisment vecinilor care făceau curățenie

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 19 februarie 2020, 9:17 Actualitate | Administratie Locala


Gunoi strada Perinita 5
Foto: Hotnews
Două terenuri proprietate privată de pe strada Perinița din Sectorul 5 au devenit depozite clandestine de deșeuri. Vecinii deranjați de mizerie s-au adresat încă din 2018 Poliției Locale Sector 5 pentru a-l indentifica pe proprietar și a-l obliga să-și curețe terenul și să-și îngrădească proprietatea, însă fără niciun rezultat. Proprietarul a fost amendat cu 3000 de lei, însă a contestat amenda în instanță și a câștigat fiindcă Poliția Locală nu a trecut adresa în procesul verbal. Vecinii s-au mobilizat și s-au apucat să salubrizeze singuri terenul, însă de data aceasta Poliția Locală a găsit adresa, iar oamenii au primit avertisment și au fost la un pas de a fi amendați.

Mai mult, proprietarul i-a dat în judecată fiindcă au pus o plasă de sârmă ca să nu se mai arunce gunoi acolo și fiindcă au salubrizat zona și cere despăgubiri pentru folosirea terenului.

”Noi avem o problemă cu gunoiul. De 27 de ani proprietarul și-a abandonat terenul. Acum, de vreo 3 ani, a venit și vinde bucățele. El are un hectar de teren, 5000 mp în stânga mea și 5000 mp în dreapta mea, aproape toată strada. Pe bucățelele unde a vândut, lucrurile stau bine, unde nu a vândut este plin de gunoaie din 90 de când m-am mutat eu aici fiindcă terenurile nu sunt îngrădite. Ei au acte din `94, au venit să vândă, dar să igienizeze sau să facă un gard, nimic. Gunoiul este aruncat acolo de câțiva oameni din zonă ”, a declarat pentru HotNews.ro Ștefania Săndulescu, unul dintre vecinii deranjați de groapa de gunoi clandestină.Oamenii spun că după Revoluție și până a venit proprietarul terenului, au pus câte o plasă de sârmă și făceau ei curățenie, dar au renunțat.

”De ani de zile am făcut curățenie aici fiindcă terenul era neînchis și toți aruncau mizeria, vin din capul străzii sau de unde or veni, că nu stă nimeni să-i păzească și aruncă acolo. Noi am închis cu plasă de sârmă terenurile libere din fața noastră, tocmai ca să nu mai arunce lumea gunoi acolo, am închis încă de când era ferma, am și cultivat acolo și legume, iar când proprietarul a revendicat terenul și de când a cerut chirie pe loc vecinilor, eu l-am lăsat așa, am dat gardul jos și vedeți ce este acum”, a spus un alt vecin, Petre.

Ștefania Săndulescu spune că a sesizat Poliția Locală Sector 5 în 2018, însă de atunci nu s-a rezolvat nimic.

”Am făcut prima sesizare în 2018, până atunci a fost o bucățică de sârmă care proteja terenul de gunoaie, iar eu și ceilalți vecini intram și curățam acolo, ca să nu stăm cu gunoaiele sub geam. După 2018, proprietarul ne-a dat în judecată și a spus că folosim noi terenul, fiindcă este acel gard de sârmă acolo, l-am luat și ne-au invadat gunoaiele. Am făcut sesizări către Poliția locală Sector 5. Prima notificare am făcut-o pe 12.02.2018 și am spus că pe teren se aruncă gunoaie, iar Primăria l-a notificat. Am revenit cu a doua notificare fiindcă nu s-a luat nicio măsură, a venit Poliția Locală și l-a amendat. Proprietarul a atacat în instanță amenda și a anulat-o pentru că procesul verbal nu a fost semnat de un martor, proprietarul nu a fost prezent și că nu s-a precizat în ce constă nesalubrizarea terenului și nici adresa. Amenda a fost anulată pe 25.02.2019. Eu am vrut să igienizez terenul pe 07.03.2019, am strâns gunoiul să-i dau foc, a venit Poliția Locală și mi-a dat avertismet”, a mai povestit Ștefania Săndulescu.

Și vecinul ei, domnul Petre, a fost la un pas să fie amendat de Poliția Locală pentru că a scos la poartă câteva haine de la nepoțel, ca să le doneze.

”Să vedeți ironie, eu am scos la poartă niște haine de la nepot, ca să le ia cine are nevoie și polițistul a vrut să mă amendeze, dar pe cei de vizavi nu îi vede”, a spus acesta.
Oamenii spun că nu îi interesează amenda, dar își doresc ca proprietarul să îngrădească terenul și îl salubrizeze, ca să nu mai trăiască cu gunoiul sub nas.

”Pe mine nu mă interesează că nu i-a amendat, că nu vreau să-i amendeze, vreau doar să scăpăm de gunoaie, fiindcă nu pot să stau în curte din cauza asta. Nu vreau să ajungem cum era înainte. Era gunoiul până la gard și mama și tatăl meu l-au igienizat”, a mai spus vecina.

Aceasta spune că a sesizat și Garda de Mediu, dar instituția i-a redirecționat la Poliția Locală Sector 5, care nu a luat măsuri eficiente timp de 3 ani.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13806 vizualizari

 • +27 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 februarie 2020, 9:42)

  [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
   Daniel Florea,cel mai spilcuit primar. (Miercuri, 19 februarie 2020, 19:55)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

   Apare îmbrăcat cu haine de firmă,pus la patru ace ,cu nasul pe sus.Ceilalți primari de sectoare mai prezintă câte o //realizare//,Daniel Florea doar fudulie.Că mizeria din sector se prezintă singură.Ce se vede și nu-i numai acolo mizerie,nu este de azi de mâine.Este din totdeauna,semn că primarul și primăria nu a făcut nimic.Firea ca primar general nu-i interesată de curățenie și vrea ca tot Bucureștiul să fie ca sectorul 5.
 • +34 (34 voturi)    
  Când se desființează „miliția locală”?? (Miercuri, 19 februarie 2020, 9:45)

  Tayen [utilizator]

  Că este una dintre cele mai inutile structuri bugetare din Rrrumânistan.
  • +32 (32 voturi)    
   e inutila cand trebuie sa ajute cetateanul. (Miercuri, 19 februarie 2020, 10:03)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Dar cand e vorba sa dea amenzi, sa vezi ce zel are.
   Asa cum am spus si in alte posturi ale mele, politia locala actioneaza selectiv. Adica nu are curaj cu interlopii veritabili, cu romii, cu gastile de cartier sau cu alti cetateni violenti, cu ceafa groasa si figura de killer. Politiei locale ii este frica de aceste categorii, se tem sa nu scoata sabiile sau pistoalele la ei si sa ii faca bucati.
   In schimb isi varsa oful pe cetatenii care respecta legea: eu i-am vazut ocolind interlopii care se bateau pe dupa un bloc, in schimb s-au dus in piata Sebastian si au amendat babutele care vindeau marari si patrunjel fara autorizatie. Da, politia locala are curaj cu studentii, cu corporatistii, cu domnii la cravata, cu doamnele imbracate bine, cu pensionarii si cam atat. Nici vorba sa deranjeze romii sau alti interlopi.
   Asa este, ar trebui desfiintata. Inca nu am auzit sa rezolve vreun caz real.
   • -3 (9 voturi)    
    SOLUTIA ESTE SIMPLA (Miercuri, 19 februarie 2020, 11:34)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    studentii, cu corporatistii, cu domnii la cravata, cu doamnele imbracate bine, cu pensionarii trebuiesc sa se inarmeze si sa practice sporturi gen full contact , sau alte sporturi care pot distribui lovituri mortael si sa se constituie in grup organizat
    Doar astfel cand apar situatii de genu cei dintr-o anumnita zona se pot coaliza si lovi puternic dusmanul sau atacatorul
    • +9 (9 voturi)    
     in urma cu cateva luni, (Miercuri, 19 februarie 2020, 15:17)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     un elev de 17 ani s-a razbunat pe politia locala si a taiat cu cutitul anvelopele de la masinile politiei locale, parcate chiar in fata sediului.
     Elevul a fost vazut de mai multi cetateni, dar nici unul nu a vrut sa dea declaratie contra lui. Pana la urma l-au lasat, din lipsa de probe..
     Faptul ca cetatenii au refuzat sa ajute politia locala arata cat de ,,iubita'' este ea de cetateni.
 • +15 (15 voturi)    
  #DF #FAPTE #MITA ELECTORALA (Miercuri, 19 februarie 2020, 10:03)

  BogdanAngheluta [utilizator]

  Aceeasi situatie - groapa de gunoi este si la Razoare; la 100m de Palatul Cotroceni :)) si pe Soseaua Panduri - fostele Uzine Chimice Romane - terenul PMB. Tot S5 este asa. Se face salubrizare cu matura si farasul ca in anii 90(daca se face si aia ca uneori trec saptamanile si nu matura nimeni trotuarele si strazile din sector)
  • +3 (3 voturi)    
   În 90 se foloseau automăturătoare. (Miercuri, 19 februarie 2020, 20:01)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

   Lucrau noaptea și de aceia nu știi.Dormeai.Când te sculai dimineața orașul era curat.Oprescu și a continuat Firea au împuțit Bucureștiul.Mașinile de gunoi circulă când este traficul cel mai aglomerat.La fel și cele de la aprovizionare.Aceste mașini opresc în bandă de circulație blocând totul,nici nu au cum să oprească altfel,pentru-că nu sunt amenajări pentru ridicare gunoi și aprovizionare.
 • +21 (21 voturi)    
  Romania a fost... (Miercuri, 19 februarie 2020, 10:12)

  Skipper_The_Pinguin [utilizator]

  este si va ramane mereu surprinzatoare. Prea multi prosti. Prea multa absurditate. Cine vrea sa faca ceva din proprie initiativa este taxat. Aparent doar nesimtitii prospera in Romania. Ridicol si foarte, foarte... trist.
 • +19 (19 voturi)    
  ... (Miercuri, 19 februarie 2020, 10:15)

  Joe@Black [utilizator]

  Inca un motiv pt care Politia Locala consuma resursele comunitatii fara rost!
 • +13 (13 voturi)    
  solidaritatea intre gunoaie! (Miercuri, 19 februarie 2020, 10:19)

  Antenistontel [utilizator]

  .
 • +12 (14 voturi)    
  dezastru in S5 cu "#DF #FAPTE" (Miercuri, 19 februarie 2020, 10:29)

  BogdanAngheluta [utilizator]

  Aceeasi situatie este si in intersectia RAZOARE. Groapa de gunoi la 100m de Palatul Cotroceni; sau pe Panduri pe terenul fostelor Uzine Chimice Romane, langa viitoarea statie de metrou Academia Militara; gunoaie, sobolani, si lipsa iluminatului stradal in fata Academiei de Aparare.

  Aceeasi situatie este in tot sectorul 5; salubrizarea se face (daca se face) cu matura si farasul ca in anii 90. Cresc buruieni la marginea soselei.

  Dezastru in S5 cu primarul HASHTAG "#DF #FAPTE"
 • +13 (13 voturi)    
  Politia Locala...... (Miercuri, 19 februarie 2020, 10:43)

  Ponta [utilizator]

  ..... O adunatura de shampalii cu creierul cat aluna.
  Cat pot sa inteleaga niste tembeli amgajati la Statul format din alti tembeli platiti din nefericire din bani publici, adica ai nostri ai contribuabililor.
  Ce face Politia Locala pentru cetatean? - NIMIC dar este platita si au parc de masini noi.
  Vai steaua noastra.
 • +9 (11 voturi)    
  E frumos in Romania (Miercuri, 19 februarie 2020, 11:23)

  Frankie [utilizator]

  Calitatea vietii la superlativ.
 • +8 (8 voturi)    
  Majorare impozit și amenzi până crapă (Miercuri, 19 februarie 2020, 11:28)

  cornholio [utilizator]

  Notificat proprietarul și înaintate hotărâri de consiliu de mărire a impozitului cu 500%, conform legii. Pentru un teren intravilan în București de dimensiunea aia se ajunge la niște zeci de mii de lei, în fiecare an.

  Primăria S5 a aprobat chiar o metodologie în acest sens, nu știu dacă bate metodologia șpăgii:
  http://www.sector5.ro/media/26246/5.pdf

  În paralel, amenzile pot merge la 5000 de lei și se pot repeta la câteva luni - evident cu adresa scrisă corect.
 • +4 (6 voturi)    
  de ce să reciclam când putem să dăm foc (Miercuri, 19 februarie 2020, 11:32)

  TheBorg [utilizator]

  Acum nu știu exact de ce a vrut poliția să-i amendeze, dar ar merita amendă pentru "am strâns gunoiul să-i dau foc".

  Evident nu pentru partea cu strânsul, ci pentru partea cu focul. Parcă nu ar fi și așa orașul destul de poluat.

  E plin Bucureștiul, și Romania în general, de oameni care ard frunzele uscate. Sau câmpurile. Sau, mai rău, plastic, cauciuc, etc.

  Din punctul meu de vedere trebuia amendată toata lumea, și cei cu arsul, și cel care nu și-a îngrădit și curățat terenul.

  Pentru Hotnews, corect este "identifica", nu "indentifica". Vă recomand, de ani de zile, să folosiți o unealta automată de verificare a textului articolelor, dar fără rezultat.

  Microsoft Word știe sa corecteze texte în limba româna de peste 20 de ani. Dar mai nou funcționalitatea este inclusă gratuit în sistemele de operare moderne, și majoritatea editoarelor de text, inclusiv in browsere, beneficiază de asta. Deci chiar nu mai aveți nicio scuză.

  De exemplu când tastez acest comentariu apare așa:

  https://i.imgur.com/74D49k8.png
 • +12 (12 voturi)    
  Oare cat timp mai trebuie.... (Miercuri, 19 februarie 2020, 11:52)

  gigiN [utilizator]

  ...pentru ca aceasta adunatura de paraziti,incompetenti si puturosi numita "Politia locala"sa fie desfiintata complet.Chiar sa fim condusi numai de tampiti ???De fapt,o meritam !!!
 • +2 (2 voturi)    
  tot sectorul 5 este un focar de infectie. (Joi, 20 februarie 2020, 8:53)

  elenap2009 [utilizator]

  Aceeasi situatie exista in tot sectorul 5, a se vedea Sos Bucuresti Magurele, statia STB Curtea de Arges, Slatina etc, unde chiar in statia de RATB sunt munti de gunoaie. Se arunca fara nicio frica, intrucat autoritatile, desi sesizate, nu sunt in stare sa faca nimic. Primaria, politia locala sunt institutii care exista doar pentru a-si lua unii salariile, fara sa si faca treaba. Primaria de sector 5 nu face absolut NIMIC. Practic nu exista. Trec lucratorii de salubritate pe langa gunoaie si se fac ca nu le vad. Sunt gunoaie si pe trotuare, la colt de strada, peste tot (vedeti strada GAESTI unde trotuarul - cica spatiu public - este plin de crengi, copaci, gunoaie aruncate). Focar de infectie peste tot.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by