Primăria Capitalei va acorda un ajutor de maxim 500 de lei/beneficiar pentru achiziționarea de ochelari pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist, potrivit unui proiect aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul de numește ”Clar – pentru Copii”, iar fondurile alocate în total se ridică la circa 2 milioane lei.

ochelari de vedereFoto: Hotnews

Beneficiarii proiectului sunt copiii cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani, cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul Bucureşti, obținută cu cel putin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare. Banii vor fi dați prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

”Problemele de vedere la copii sunt adeseori diagnosticate tardiv, deoarece cei mici nu sunt întotdeauna capabili să descrie modificările ce apar in acest sens. De aceea, controlul regulat la oftalmolog reprezintă cea mai eficienta metoda de prevenție, dar si calea sigura de diagnostic prompt. O vedere bună este unul dintre elementele cheie în dezvoltarea unui copil, de la starea generală de sănătate a acestuia, până la performanţa şcolară. Este esențial ca un specialist să verifice vederea unui copil în stadiile importante ale dezvoltării lui sau oricând este suspectată vreo problemă. Majoritatea problemelor pot fi astfel evitate sau corectate rapid”, se arată în justificarea proiectului.