În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați, deoarece cei care și-au permis financiar s-au mutat în blocuri noi sau în Ilfov, este de părere primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a făcut declarația în încercarea de a explica că toată lumea racordată la RADET/Termoenergetica trebuie să primească subvenție de la Primăria Capitalei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet- Termoenergetică, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați. Cei care și-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”, a declarat Firea.

În București, pretul gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este platit populatie (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei este platită de Primăria Capitalei prin subvenție. Primesc subvenție de la municipalitate toți abonații Termoenergetica (fostul Radet), indiferent de cât câștigă.

Anul trecut, municipalitatea a aprobat o subvenție de aproape 1 miliard lei pentru RADET.