Curtea de Conturi: Primăria Sectorului 4 a cheltuit în 2018 circa 2,7 milioane lei pentru amenajarea bd. Dimitrie Cantemir, deși acesta se afla în administrarea Primăriei Capitalei

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 5 februarie 2020, 15:24 Actualitate | Administratie Locala


Trotuarul cu trei borduri
Foto: Hotnews
Primăria Sectorului 4 a cheltuit, în 2018, 2,7 milioane lei pentru amenajarea bd. Dimitrie Cantemir, unde se află celebra piramidă de borduri și zeci de jardiniere, deși bulevardul nu se afla în administrarea instituției, ci a Primăriei Capitalei, se arată în raportul Curții de Conturi pe 2018. Primăria Sectorului 4 a plătit pentru amenajarea spațiilor verzi aferente bd. Dimitrie Cantemir 3,8 milioane lei în 2018 și 2019, potrivit datelor din bugetul anului 2019.

UPDATE Primăria Sectorului 4 susține, într-un punct de vedere transmis HotNews.ro joi dimineață, că "a respectat și va respecta în continuare toate normele legale în vigoare, aplicabile domeniului său de activitate".

Precizările Primăriei:
 • "Primăria Sectorului 4 a respectat și va respecta în continuare toate normele legale în vigoare, aplicabile domeniului său de activitate.
 • Acest principiu, de la care nu se poate face rabat sub nicio formă, a fost urmat și în privința activității de control a Curții de Conturi la care faceți referire în cuprinsul articolului sus-menționat.
 • Concret, elementele de neconcordanță reliefate în fazele preliminare ale controlului au fost deja lămurite, în sensul că întocmai cum solicita Curtea de Conturi, Primăria Sectorului 4 a parcurs toate etapele birocratice necesare pentru realizarea investiției în infrastructura rutieră și pietonală din sectorulu 4.
 • Ca urmare, instituția noastră deține, încă din perioada efectuării controlului sus-menționat toate documentele prevăzute de lege: acordul HCGMB privind asocierea între UAT Sector 4 și Administrația Străzilor, protocol de colaborare între UAT-Sector 4 și Administrația Străzilor, precum și acordul scris al Administrației Străzilor cu privire la realizarea de lucrări în mai multe zone din sectorul 4, inclusiv a celei asupra căreia v-ați îndreptat atenția.
 • Având în vedere cele de mai sus, considerăm că am îndeplinit toate normele legale în privința subiectului pe care l-ați abordat, acest lucru urmând a fi reliefat inclusiv în următorul raport de revenire al Curții de Conturi".
Curtea de Conturi a dispus analizarea situației: ”Analizarea oportunității și necesității efectuării unor lucrări de investiții la obiective aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului București, în raport de prevederile legale precum și atribuțiile și sarcinile prevăzute în ROF. Luarea măsurilor ce se impun, pentru contractarea și efectuarea lucrărilor de investiții, numai după obținerea aprobării din partea autorității deliberative a administratorului de drept al arterei stradale în condițiile în care Sectorul 4 nu este titular al dreptului de administrare. Transferul investițiilor efectuate după recepția acestora, către administratorul legal.”

Lucrările de amenajare a bulevardului Dimitrie Cantemir au început în 2017 și au fost finalizate în 2019. Proiectul a vizat amenajarea unor noi locuri de parcare, a spațiilor verzi și a trotuarelor.
Lucrarea a ajuns în atenția publicului după apariția pe rețelele de socializare și în presă a trotuarelor cu trei rânduri de borduri, ca o piramidă. Mai exact, Primăria Sector 4 a reamenajat colțurile de trotuar, la fiecare intersecție a bulevardului cu străduțele adiacente, și le-a păstrat înălțate pentru ca șoferii să nu poată parca pe colț, pe trotuar. Noile „colțuri” de trotuar au fost amenajate cu un rând de bordură roșie, peste cea existentă la bulevard, însă la intersecția cu strada Poterași trotuarul a fost înălțat cu două rânduri de borduri noi nouțe, peste bordura veche din granit.

În iulie 2018:

Trotuarul cu trei rânduri de borduri, aprilie 2019

Pe bd. Dimitrie Cantemir au apărut și zeci de jardiniere, o parte amplasate strategic chiar sub copaci.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6993 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  sector 4 (Miercuri, 5 februarie 2020, 17:14)

  philips [utilizator]

  ...dar tot pe bd Cantemir sunt bani aruncati pt garduri metalice albastre care cica protejeaza gardul viu, dar fac o imagine de kitsch indian (nu chinezesc ! ) ..pe aste nu le-a vazut autorul, sau adormita/impotenta Curte de conturi ?
  tot in celebrul de acum s4, va invit pe banii mei cu drag la intersectia sos Oltenitei cu bd Brancoveanu sa vedeti acolo vaze de flori uriase (tot din piatra asta portocalie, cu banci pe ele, pe 30 mp !! nu era suficienta una) , borduri peste borduri, stalpisori din piatra pt protectia pietonilor ( ? de fapt pt "protectia" hotilor de partid ), separatoare de sens din beton care au ocupat parcarea langa trotuar - in loca sa se planteze pomi in parcuri sau pe bulevarde, se continua borduriada inventata parca de base si al sau elev adi videanu-monaco...dar trotuare ca pe str Rm Valcea din sect 3 NU VEDETI NICI PE RAMBLA din BARCELONA !! vizitare placuta !
 • +3 (3 voturi)    
  PSD face ce vrea in tara prostilor ! (Miercuri, 5 februarie 2020, 17:20)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  PSD face ce vrea in tara prostilor !
 • +3 (3 voturi)    
  Curtea de conturi (Miercuri, 5 februarie 2020, 17:58)

  yol [utilizator]

  Doar observa? Eu n-am vazut in articol ca ar fi sesizat dna-ul? L-a sesizat cineva sau se autosesizaza?
 • +3 (3 voturi)    
  Firea a //cheltuit//și ea că-i al ei. (Miercuri, 5 februarie 2020, 21:17)

  asavreau [utilizator]

  Verifică cineva cât a cheltuit Primăria Generală pentru bulevardul Cantemir?Nu cred că PG nu are și nu a cheltuit cu bulevardele aflate în administrare.În buget este obligată să prevadă cheltuieli.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by