Persoanele care folosesc mijloacele de transport ale Societății de Transport București pot achiziționa începând cu această săptămână biletele și abonamentele prin intermediul aplicației BPay, simplu, direct de pe telefonul mobil. Plata se face cu cardul, datele acestuia fiind salvate după prima utilizare. Persoanele care achiziționează biletele astfel nu mai au nevoie de cardul STB ci prezintă codul QR de pe aplicație.

Aplicatie STBFoto: Hotnews

”Aplicația este funcțională din această săptămână. Este foarte prietenoasă, permite achiziționarea oricărui titlu de călătorie, pe toate liniile orășenești, preorășenești, express, linia turistică. Plata se face cu cardul bancar, nu trebuie să introduci datele de fiecare dată, le ține minte. Este un parteneriat cu Mastercard, noi nu am plătit nimic”, a declarat pentru HotNews.ro Andrei Creci, directorul STB.

Aplicația are și variantă în limba engleză. Utilizatorii pot achiziționa o călătorie sau un abonament lunar pentru o linie, toate liniile urbane, toate liniile expres, toate liniile urbane și regionale, linia turistică.

Cardurile STB, folosite în prezent, au fost introduse în 2006. Până în 2006 se foloseau abonamentele de carton și biletele de hârtie.