Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție. În oraș sunt doar două creșe de stat, iar cererea depășește cu mult capacitatea acestor unități. Noua creșă va fi construită într-un imobil vechi și nefolosit din zona centrală a orașului, investiția fiind estimată la 2,8 milioane lei, bani ce ar urma să vină din fonduri europene, potrivit Mediafax.

Copii la gradinitaFoto: Hotnews

Creșa este deocamdată doar pe hârtie. Consilierii locali din Galați abia au aprobat propunerea Primăriei privind înființarea unității.

Potrivit proiectului aprobat de aleșii locali, clădirea veche are două corpuri, cu subsol, parter și etaj, iar lucrările presupun amenajarea și recompartimentarea spațiului, reabilitarea termică și consolidarea clădirilor, înlocuirea instalațiilor, refacerea finisajelor și a trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, precum și amenajarea spațiilor verzi.

„Este prima creșă care se construiește în Galați după Revoluție. Este mare nevoie de așa ceva, ne gândim chiar mai departe. Acum avem o proprietate veche, nefolosită, pe care vrem să o transformăm, să o reabilităm, să-i dăm un aspect primitor. Vom amenaja exterioarele și interioarele, vom lucra la utilități, va fi dotată cu mobilier pentru copii, echipamente de joc și lift”, a declarat, pentru Mediafax, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

În prezent, în Galați funcționează două creșe de stat, iar cererea depășește cu mult capacitatea acestor unități. Acestea sunt supraaglomerate, iar pe liste se află zeci de copii care așteaptă eliberarea unui loc.

Înainte de 1989, în orașul Galați erau peste 30 de creșe care s-au închis treptat după Revoluție.