Primarul Capitalei: Linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze
Ea a spus că acest subiect a fost discutat şi la Comandamentul de trafic convocat duminică, înainte de începutul noului semestru şcolar.
„Ne dorim ca la 1 februarie, când reîncepe sesiunea parlamentară, să fie adoptat în Parlament un nou regulament în Codul Rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze. Considerăm că, în momentul în care şi autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai, acolo unde trama stradală permite, automat va exista o fluenţă mai mare în trafic şi va crea posibilitatea ca şi în Bucureşti să se poată circula civilizat”, a spus Gabriela Firea.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Dar
Ce poți cere de la DUamna Gabi ? Sa Gândească ? Ea crede ca Strada este lata ca la Voluntari !
Dar na, e 2020, unele orase doresc sa interzica total accesul masinilor in centru iar noi inca taiem trotuare.
e vina alora care nu voteaza, de ....ce sunt.
PS pe linia de tramvai iti RUPI masina si acum vrea sa isi rupa si autobuzele turcesti HAHAHA
=)))
Ati bagat milioane de euro in el si nu este functional.
Matale confunzi aglomeratia (adica inghesuiala mai pe direct) cu fluenta.
Poate fi aglomerat si fluent. Cum este in orice capitala europeana.
La fel cum poti fi singur pe strada si sa mergi din semafor rosu in semafor rosu la fiecare intersectie, adica sa fie fragmentat. Cum de altfel se mai intampla.
Tot spuneai matale ca nu vrei lectii decat de la primarul Vienei. Uite ai ocazia: da o fuga pina acolo si afla cum au ei trafic fluent desi este la fel de aglomerat ca la Bucuresti
Si ce sa vezi la Viena nu este nevoie de culoar de autobuz, nu circula nimeni de linia de tramvai in afara de tramvaie.
Ba, cum draqu de aia reusesc si la noi totul este atata de complicat?
Cai verzi pe pereti, va luati dupa toti desteptii. Singura solutie este transportul public, iar din transportul public singura solutie este metroul, dar trebuiesc investite 100 miliarde euro ca sa fie vizibila diferenta. Pe urma alte 100 miliarde ca sa zici ca nu mai sunt probleme.
Cand computerul ''vede'' ca in fata este ocupat, si nu ai unde sa te duci asa cum corect spui dumneata, nu se va pune verde la semafoare ca sa plece berbecul roman si sa blocheze intersectia.
Si in plus calculeaza timpii de verde/rosu in functie de traficul de pe strazi.
Din pacate programul care trebuia sa faca treaba a fost la fel doar o mare teapa prin care noi am ramas si fara bani si fara sistem de gestionare automata a traficului. Cam ca soft-ul cu cardurile de santate de a costat o avere si merge din doi in doi.
Daca vei avea curiozitatea sa te uiti pe net si sa compari transportul in comun din Bucuresti cu cel din Viena vei avea o maaaare surpiza:
- cam acelasi numar de mijloace de transport de suprafata sau subteran
- cam aceeasi lungime de retea metrou
- cam acelasi numar de statii
De unde rezulta ca nu este vorba de o lipsa acuta de infrastructura, ci de o conducere si organizare catastrofala a resurselor existente.
Si nu este nevoie de miliardele de care spuneti, ci de folosirea corecta a banilor existenti, nu pentru ciordeli, situatia s-ar ameliora.
daca era un inginer, ar fi vazut in urma cu mai multi ani cand s-au modernizat/reconstruit caile de rulare pentru tramvaie ca ar fi fost indicata pozitionareaq liniilor de tramvai pe partea dreapta a carosabilului si nu in partea mediana. In acest fel se obtineau mai multe avantaje:
1. nici o masina nu mai putea parca langa trotuar;
2. Cablurile electrice de alimentare cu energie puteau fi montate pe stalpii aflati pe trotuare, o solutie mai economica;
3. Pietonii nu mai trebuiau sa traverseze strada fiind expusi accedenttelor evitandu-se si costuri suplimentare;
4. Autobuzele ptr transportul in comun puteau sa circule pe linia de tramvai iar la nevoie sa depaseasca tramvaiul
Gardurile arata exact esenta spiritului roman, asa cum a descris Ion Creanga in povestirea "Prostia Omeneasca" modul tipic de gandire cu drobul de sare.
Lucrarile edilitare trebuie gandite si proiectate de oameni inteligenti, cu experienta in domeniu. daca nu ai asa ceva mergi in strainatate si copiezi sistemele de acolo.
In Statele Unite Codul Constructiilor pentru Tramvaie prevede ocuparea benzii "in the right-most travel lane" adica in banda cea mai circulata din dreapta. Daca latimea strazii permite o banda de parcare langa trotuar, atunci urmatoarea banda dupa parcare este exclusiv pentru tramvai si sau autobuz.
Ce rost are sa fie o statie pentru tramvai si 10-15m mai incolo sa fie o statie de autobuz ? Nu e mai comod in cazul in care vrei sa schimbi mijlocul de transport ?
In multe orase europene se intampla acest lucru, trebuia implementat si la noi de mult timp, dar na, acum pe final de manadat se incearca un hei rup si chiar incep sa se gandeasca cum sa faca ceva util ca alegerile vin repede si tot mandatul Firea s-a ocupat de pomeni cu tot felul de vouchere si luminite, in rest numai gura a fost de ea.
2. se intampla ca nu incap doua autobuze pe sensuri opuse pe liniile pe care au pus gardul ala despartitor (nu mai vorbim de pasajele unde tramvaiul are cale de rulare separata sau de linia 41..)
3. se intampla ca deseori autobuzele merg doar o parte din traseu pe aceeasi linie cu tramvaiul si daca trebuie sa faca dreapta in intersectie, de pe linia de tramvai din mijloc, va bloca toata circulatia.
Ce ai facut in ultimii 3 ani? De ce vii abia acum cu ideile astea? pana acum ai avut alte idei, personale?
Urmeaza trambuzele si autovaiele, cu lansare de pe Otopeni.
insa ar mai tebui benzi unice.
pentru fluidizarea traficului trebuie instalate si semafoare cu buton la toate trecerile de pietoni, in zonele mai aglomerate. astfel, pietonii ar apasa si ar astepta cateva minute, sa se mai adune, iar apoi sa treaca. Acum trece unul, opreste traficul, la 10 secunde trece altul, iar opreste traficul. in plus s-ar mai reduce accidentele si permisele ridicate
Cum sa duci copilu la gradi sau la scoala cu STB, cand asta e plin, cand toate locurile sunt ocupate de pensionari? A incercat duamna Firea sa mearga in STB-ul aglomerat in picioare cu un copil intr-o mana, cu o geanta in cealalta si tinandu-se de bara? Pentru ca locurile sunt ocupate de pensionari , ce au drepturi!!
Chiar daca vor se se plimbe zilnic, problema se poate rezolva fara sa gazam pe nimeni! Intre 6:00-9:30 si 16:00-19:30 este gratuit doar pentru elevi/studenti. Pentru restul, tarif. Esti pensionar si chiar ai nevoie sa ajungi undeva, fix la ora la care aia care iti platesc pensia se duc la munca? Atunci platesti, la fel ca ei. In rest, gratuit.
Cat m-am plimbat eu prin orasul asta am dedus ca aceasta solutie este aleasa doar pentru strazile foarte inguste, gen o banda pe sens si tramvai pe mijloc, a.i in loc sa blocheze o banda de mers cand opreste autobuzul, s-au gandit ca oricum exista o statie de tramvai si autobuzul poate opri acolo.
Insa probabil ca situatia asta este o exceptie, pentru ca nu cred ca este rentabil ca pe acelasi traseu sa circule si autobuzul si tramvaiul, ci doar sa se intersecteze in cateva puncte mai importante din oras. Si evident, unde se poate tehnic, la cum sunt gandite liniile de tramvai in orasul asta autobuzele n-ar avea suficient loc si in plus, in cele mai multe cazuri linia de tramvai este expusa, nu ingropata in asfalt.
A făcut cineva, că absolventa de liceu tehnologic nu se pricepe, un studiu de impact pentru toate orașele ?
Si daca tot mergem in directia asta, sa poata autobuzele sa mearga si pe linia de metrou, chiar si perpendicular pe ea, si pe culoarele aeriene si pe liniile maritime civile.
Iar pe pistele de biciclete care impanzesc orasul sa poate circula submarinele daca sunt de culoare alba si au minim trei cruci la retrovizor.
Votati fire-n burta!
Intr-un oras foarte agomerat trebuiesc analizate toate posibilitatile de optimizare, la modul rational, cu o analiza a beneficiilor, indiferent cine la propune.
Chiar vrei sa analizam "toate posibilitatile de optimizare"!? Pai iti spun eu doua posibilitati si am terminat discutia:
1. Sa creasca numarul de tramvaie, prin orice metoda, inclusiv cea mai ieftina - productia in regie proprie STB la fabrica URAC;
2. Sa faca banda unica de autobuz pe marile bulevarde la orele de varf, ca sa mearga conservele alea turcesti vopsite in culori de balci cu viteza maxima si sa stie tot poporul ca ajungi mai repede din A in B cu autobuzul.
Chestii de bun simt, de altfel. Dar bunul simt nu este o caracteristica a celor care o sustin pe Gabriela "Sârma" Firea-Pandele, primar care a "revolutionat" traficul in Bucuresti in ultimii 3 ani si jumatate.
Intr-un oras civilizat prima banda trebuie rezervata mijloacelor de transport in comun PE TOATE ARTERELE PRINCIPALE eventual cu drept de acces pentru trotinete electrice deoarce majoritatea prefera acest mijloc de tranport daca vor avea acel culoar de 1m latime si pentru ca ne dorim un oras modern.
Linia de tramvai poate deveni banda pentru situatii de urgenta, salvari/politie.
Trebuie sa educam cetatenii sa NU se mai deplaseze cu masina persoanala la locul de munca.
mai ales cand o sa faca la dreapta...
problemele bucurestiului sunt MULT mai grave:
- lipsa parcarilor;
- lipsa parcurilor;
- lipsa politiei (care permite tuturor meltenilor sa incalce regulile de circulatie : pietoni, soferi (amatori si profesionisti (incluzand STD));
- liniile de trambai aiurea (cum comenta si cineva de aici: facute la margine, nu in mijlocul drumului);
- prea multe treceri de pietoni! (faceti nene pasarele, cum se fac in tarile civilizate) si aia care traverseaza aiurea amendati drastic (valabil si pt soferi, evident).
- lipsa benzilor de biciclete
- semafoarele inteligente nu-s chiar inteligente etc
- mult prea multe constructii (constructiile polueaza in draci, poate mai mult decat masinile, dar NIMENI nu le aduce macar in discutie)! Mai mult, constructiile unde nu ai parcuri, drumuri si parcari nu fac decat sa sufoce si mai mult orasul! Nu ar trebui sa se mai dea autorizatii pt blocuri (in special ccele peste 4 etaje) in bucuresti! Dar cand spaga e mare...
Inafara de liniile de tramvai restul sunt relativ usor si rapid sa se rezolve, daca s-ar vrea !!!