Primarul Gabriela Firea a declarat vineri că sora sa, Angelica Cobzaru, angajată ca director de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, are două facultăți și un doctorat în protecția mediului, astfel că merita să fie angajată în această poziție. Gabriela Firea spune că sora sa a primit oferte pentru a fi mai mult, dar aceasta a sfătuit-o să nu accepte tocmai pentru a ”nu se specula”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată de jurnaliști dacă are vreo legătură faptul că Primăria Capitalei nu a fost amendată de Garda de Mediu cu faptul că sora sa era șefa cabinetului Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Firea a spus că ”dacă d-voastră insinuați asta și considerați că secretara comisarului a împiedicat asta, credeți-mă că nu este în regulă”.

”Domnul ministru în loc să vină aici la întâlnirea cu mine și cu experții să ne explice de ce este aerul poluat și mai ales să ne sublinieze ce măsuri vrea să ia ca ministru pentru a combate poluarea, dumnealui a vrut să dea o mică senzație că ar fi și la mine o culpă și a dat o știre legată de o persoană din familia mea. Sora mea neavând 3 la BAC, fiindcă așa se promovează, nefiind sponsor PNL, nefiind agramată, având două facultăți realizate cu adevărat și un doctorat în protecția mediului, nu mai are cum să lucreze în domeniu, trebuie să lase loc unora cu 3, unora care s-au ocupat de cadastru, sponsorilor PNL și agramaților. Ea a avut oferte de a fi mult mai mult decât șeful de cabinet al comisarului Gărzii de Mediu, dar având în vedere că eu sunt primar general întotdeauna am sfătuit-o să nu accepte aceste avansări tocmai pentru a nu se specula că au fost făcute pe criteriul personal și nu cel profesional. A lucrat ani de zile la Agenția de Protecția Mediului Ilfov, cu fostul comisar Gabi Dorojan. Când aceasta a fost promovată de la Agenția Ilfov la Garda de Mediu, a plecat împreună cu colega cu care lucra. Bineînțeles că acestea sunt vinovatele pentru poluarea din țară”, a declarat Gabriela Firea într-o conferință de presă care a avut loc vineri la Primăria Capitalei.

HotNews.ro a dezvăluit vineri că Angelica Cobzaru, sora primarului Capitalei Gabriela Firea, este directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, care ieri și-a dat demisia în urma unei discuții cu ministrul Mediului. Acest lucru poate fi o explicație pentru faptul că în mandatul Gabrielei Firea, Garda de Mediu nu a aplicat nicio amendă Primăriei București pentru depășirile privind calitatea mediului, au spus pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Atât șefa Gărzii de Mediu, cât și sora primarului, au fost numite pe funcțiile actuale în 2018, ambele lucrând înainte la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov. Gabriela Dorojan era director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, iar sora primarului, Angelica Cobzaru, era consilier principal.

Ambele vor părăsi funcțiile actuale după ce va fi publicată în Monitorul Oficial decizia de încetare a mandatului șefei Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan.