Tarifele de taxi au fost majorate, joi, cu 70 de bani la Cluj-Napoca, de la 2,25 lei/km la 2,95 lei/km, în urma unei decizii a Consiliului Local care a avut la bază creșterea prețurilor înregistrată în ultimii 6 ani, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, joi, că noile tarife vor intra în vigoare de săptămâna viitoare, acestea fiind maximale.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat majorarea tarifelor de taxi în Cluj-Napoca pe timp de zi, de la 2,25 lei/km la 2,95 lei/km, creșterea fiind de 70 de bani. Este un tarif maximal, iar firmele de taxi din municipiu vor putea să își stabilească tarife diferențiate până la suma maximă de 2,95 lei. De asemenea, s-a majorat și tariful pe timp de noapte, de la 3 lei/km, la 3,25 de lei/km. Decizia de majorare a tarifelor, propusă de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, este bazată pe creșterea prețurilor înregistrată din decembrie 2013, data când a avut loc ultima majorare a tarifelor de taxi în municipiu. Noua majorare va intra în vigoare de săptămâna viitoare”, au spus reprezentanții primăriei clujene.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt autorizate 2.500 de taximetre.

Taximetriștii clujeni au protestat săptămâna trecută și au cerut majorarea tarifelor la 3,30 lei/km dar, în urma negocierilor cu specialiștii Primăriei Cluj-Napoca, s-a aprobat un tarif de 2,95 de lei/km.