La doar o lună de la inaugurare, o trecere de pietoni pilot din Constanța a fost distrusă de traficul intens, iar ledurile luminoase au fost desprinse de pe asfalt, relatează Mediafax.

Trecere de pietoni in ConstantaFoto: Captura video Facebook

Inaugurată la începutul lunii noiembrie, trecerea de pietoni de pe cel mai important bulevard al Constanței, un loc cu trafic auto intens și cu risc ridicat de accidente rutiere, a cedat sub presiunea pneurilor autoturismelor.

Aceasta a fost prima trecere de pietoni smart din oraș, una prevăzută cu leduri care se aprindeau în momentul în care pietonii se pregăteau să o traverseze.

Inițiativa Primăriei Constanța a încercat astfel să reducă numărul de accidente din zonele foarte intens circulate prin asigurarea unei vizibilități mai mari datorită luminilor de atenționare. Însă implementarea proiectului pilot s-a dovedit a fi fără succes după ce câteva din ledurile lipite de asfalt s-au desprins.

Sâmbătă seară, traficul a fost blocat temporar pe una din benzile bulevardului Tomis pentru ca angajații primăriei să poată repara trecerea de pietoni smart.

Trecere de pietoni inteligentă de pe bulevardul Tomis a fost inaugurată la începutul lunii noiembrie: