Zeci de persoane au venit joi dimineață cu ligheanele în fața Primăriei Capitalei pentru a protesta față de faptul că nu au apă caldă și căldură cu zilele. Oamenii spun că vin de la serviciu, îngheață de frig în case și nu pot face un duș, situație inacceptabilă la 30 de ani de la Revoluție. Săptămâna trecută a avut loc un protest similar în fața Primăriei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Video: Epoch Times Romania

”Se spune că oamenii se obişnuiesc cu răul. Ai ajuns acasă de la serviciu şi în apartament e frig. Vrei să îţi faci un duş, dar nu ai apă caldă. În ziua următoare la fel. Şi în următoarea. Cât durează până când umpli cada, gândindu-te că poate se ia şi apa rece? Dar până când îţi cumperi un calorifer electric? Acum 30 de ani, oamenii erau obişnuiţi cu răul. (...) La 30 de ani de la Revoluţie, de când oamenii au murit pentru libertate şi demnitate, avem un primar care ne refuză dreptul la demnitate. Avem un primar care, în pragul iernii, lasă Bucureştiul fără apă caldă şi căldură. Şi care pare mai mult preocupat de a jigni nişte oameni care construiesc un spital pentru copii decât de a rezolva problema. A venit momentul să îi arătăm doamnei Firea că, de data asta, nu ne vom obişnui cu răul. Şi să îi dăm ligheanele noastre, poate vrea dumneaei să le folosească. Noi vrem apă caldă şi căldură”, au scris cetățenii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul a avut loc de la ora 8:30 până la 9:30 dimineaţa. ”Vrem să ne recăpătăm demnitatea. Şi să o obligăm pe Gabriela Firea să ne vadă şi să îşi dea seama că nu administrează un oraş din Monopoly, ci unul real, cu oameni reali, care au nevoi de bază cât se poate de reale.”, mai spun organizatorii protestului.

Săptămâna trecută a avut loc în fața Primăriei Capitalei un protest similar.

În fiecare săptămână sute de imobile rămân fără apă caldă și căldură fie din cauza avariilor fie din cauza lucrărilor la rețeaua RADET. Reamintim că instanța a decis falimentul RADET în luna noiembrie, iar de la 1 decembrie servicul a fost delegat companiei municipale Termoenergetica.