Reprezentanții asocierii ROZAPROD SRL- DOMINIUM SRL, constructorii care au executat lucrările de reabilitare a Școlii 7 din Băneasa, unde părinții au sesizat că elevii învață în condiții precare, spun că au efectuat lucrarea la timp și la nivelul calitativ prevăzut în contract, iar lucrările de întreținere și reparații sunt în sarcina municipalității.

Scoala 7 - 4Foto: Hotnews

Redăm integral punctul de vedere transmis redacției:

Asocierea S.C. ROZAPROD S.R.L. – S.C. DOMINIUM S.R.L., în calitate de Antreprenor în cadrul Contractului de lucrări ce avut ca obiect reabilitarea Şcolii nr. 7 şi alte 3 unităţi de învăţământ a executat lucrările la Şcoala nr. 7 în timpul Duratei de Execuţie şi la nivelul calitativ şi cantitativ prevăzut în Contract.

Lucrările au fost demarate în anul 2008 cu un alt antreprenor, însă contractul a fost reziliat de Primăria Municipiului Bucureşti fără realizarea Recepţiei la Terminarea Lucrărilor. La momentul la care ne-a fost atribuit contractul de reabilitare, în cursul anului 2012, Primăria Municipiului Bucureşti nu dispunea de informaţii tehnice adecvate privind lucrările deja executate de primul antreprenor, proiectul şi cantităţile ce urmau a fi efectuate, astfel încât a contractat execuţia aceloraşi lucrări. Cum Primăria a furnizat un proiect tehnic neadaptat situaţiei din teren şi a solicitat executarea unor lucrări suplimentare şi renunţarea la o serie de alte lucrări, au apărut dificultăţi în derularea contractului încă de la început. Aceste probleme au determinat suspendarea execuţiei lucrărilor vreme de aproximativ 2 ani în vederea întocmirii documentaţiei de atribuire şi încheierii actelor adiţionale nr. 1 şi nr. 2.

Asocierea a executat toate lucrările în cursul Duratei de Execuţie şi părţile implicate au agreat că sunt îndeplinite condiţiile pentru efectuarea Recepţiei la Terminarea Lucrărilor la Şcoala nr. 7, iar şcoala a fost dată în folosinţă în integralitate în august 2015, dată de la care întreţinerea şi repararea lucrărilor deteriorate ca urmare a folosinţei curente a revenit Municipiului. Cu toate acestea, autoritatea municipală a refuzat să dea curs solicitării Antreprenorului de demarare a Recepţiei la Terminarea Lucrărilor şi a refuzat să achite o parte însemnată din contravaloarea lucrărilor executate.

La presiunile create în urma unui control al Curţii de Conturi care a sesizat neregularităţi legate de executarea de către Asociere de la 0 a unor lucrări care fuseseră executate şi plătite şi primului antreprenor (acestea fiind deja deteriorate la data execuţiei lucrărilor de către Asociere au fost refăcute/înlocuite cu acordul Municipiului), în cursul anului 2016, Municipiul Bucureşti a notificat rezilierea contractului, pentru ca ulterior, printr-o atitudine total confuză să suspende rezilierea, să solicite Antreprenorului efectuarea demersurilor pentru Recepţia la Terminarea Lucrărilor, după care să abandoneze din nou aceste demersuri.

În aceste condiţii, deşi lucrările la Şcoala nr.7 au fost substanţial finalizate, atitudinea neconstructivă şi refuzul Primăriei de a efectua formalităţile (deja făcute în fapt) de recepţie şi plata lucrărilor a dus la blocajul actual, care din nefericire are un impact negativ asupra desfăşurării cursurilor.

Mai mult, dând dovadă de totală rea credinţă, autoritatea municipală a executat garanţiile contractuale ale Asocierii şi a solicitat restituirea contravalorii unor lucrări executate efectiv şi confirmate de Inginer care au fost anterior executate şi de primul antreprenor din cauză, lucrări date în folosinţă în integralitate de peste 4 ani.

În final, faţă de precizările Primăriei Municipiului Bucureşti în sensul că până la finalizarea litigiului dintre părţi este împiedicată să contracteze lucrări de reabilitare a obiectivului, ne exprimăm regretul în ce priveşte inconvenientele generate de această situaţie nedorită care a apărut în legătură cu contractul încheiat între Asociere şi Municipiul Bucureşti pentru derularea în bune condiţii a activităţii de învăţământ.

Asocierea S.C. ROZAPROD S.R.L. – S.C. DOMINIUM S.R.L.

prin liderul Asocierii S.C. ROZAPROD S.R.L