Primăria Capitalei a început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei, între bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independenței. Practic reprezintă continuarea pistei de pe Calea Victoriei, astfel încât bicicliștii să poată ajunge de la Piața Victoriei până la Piața Națiunile Unite pe o bandă dedicată. Această bucată de pistă face parte dintr-un traseu mai lung, ea urmând să fie continuată pe Splaiul Independenței, până la Podul Grozăvești și pe bd. Regina Elisabeta.

Pista biciclete Calea VictorieiFoto: Hotnews

Pista este amenajată pe carosabil și va fi separată cu borduri de benzile de circulație. Proiectul tehnic a fost realizat de Compania Municipală Managementul Traficului, iar lucrările sunt efectuate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje. Proiectarea și execuția costă 1,2 milioane lei, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea.

Lucrările la Pista de pe Calea Victoriei au termen de finalizare 30 de zile. Pentru realizarea pistei pentru biciclete, se vor institui restricții pe banda 3 a sensului de mers dinspre Bd. Regina Elisabeta, cu asigurarea a două benzi de circulație pe acest sens, respectiv cu asigurarea unei benzi de circulație pe sensul dinspre Splaiul Independenței, până la intersecția cu Str. Mihai Vodă.

La pistele de pe Splai și bd. Regina Elisabeta lucrările vor începe după obținerea avizului Poliției Rutiere, iar deocamdată nu se poate da un termen clar. ”Pe Splai sunt lucrările Apa Nova la colectorul principal. Până nu se finalizează nu putem începe și noi fiindcă am ocupa două benzi de circulație și am bloca traficul”, a explicat Marius Coaje.

Potrivit proiectului, traseul pistei de biciclete este următorul:

- Calea Victoriei (între B-dul Elisabeta și Splaiul Indepedenței)

- B-dul Elisabeta si B-dul Kogălniceanu (între Calea Victoriei și Piața Operei)

- Splaiul Independenței (între Pod Națiunile Unite și Pod Grozăvești).