Primăria Capitalei anunță că nu va face defrișări în pădurea Băneasa ci dorește ca, prin proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi, să amenajeze „o zonă de recreere și promenadă pietonală”, urmând a fi respectate toate avizele de specialitate.

Padurea BaneasaFoto: Google Maps

„Primăria Capitalei nu intenționează să efectueze nici un fel de defrișări în pădurea Băneasa ci doar să realizeze amenajări corespunzătoare încadrării sale inițiale, din anul 1930. De asemenea, prin preluarea acestor terenuri, Primăria Municipiului București dorește să redea bucureștenilor o zonă importantă de recreere, de promenadă pietonală și de practicare a activităților sportive. Pentru toate acestea se vor obține toate avizele de specialitate și se vor respecta condițiile impuse de avizatori, cu afectatarea minimă a vegetației forestiere”, transmit reprezentanții Primăriei Capitalei miercuri, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Terenul Parc Pădurea Băneasa, situat în Aleea Privighetorilor nr. 39-83, sector 1, în suprafață de 572.104 mp, care în prezent este în proprietatea Guvernului României și administrată de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, a aparținut Municipiului București, aceasta fiind cedată cu titlu gratuit în anul 1930, pentru înfrumusețarea împrejurimilor Capitalei, de Regele Mihai I al României, în scopul de a fi amenajată că pădure parc pentru Municipiul București, precizează sursa citată.

„Subliniem faptul că, după preluarea de către Primăria Capitalei, pădurea Băneasa se va supune în continuare legilor ordinului silvic, care prevede, printre altele, încheierea unui contract de administrare cu un ocol silvic precum și respectarea regimului silvic”, mai arată municipalitatea.

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului trecerea unor parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva, la municipalitate, pentru amenajarea unui parc-pădure, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul privind această solicitare se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi.