Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher (PNL), a demisionat marți din funcție, dar și din Consiliul local, după ce s-a descoperit că fiul său figura pe lista Primăriei cu persoanele care doreau să obțină locuințe ANL.

Satu MareFoto: satu-mare.ro

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, a declarat marți, pentru Mediafax, că Doina Feher a demisionat din funcția de viceprimar, dar și din cea de consilier local al PNL în Consiliul Local Satu Mare.

„În urmă cu câteva zile a fost o hotărâre a Consiliului Local Satu Mare în care s-a adoptat lista de priorități pentru locuințele ANL. A fost o comisie care a analizat punctajele candidaților și a întocmit lista de priorități, a cărei președinte a fost doamna viceprimar Doina Feher, iar pe lista respectivă se afla și băiatul dânsei. Chiar dacă dosarul fiului doamnei Feher era, se pare, legal, chiar dacă punctajul era, se pare legal, a fost o chestiune care privește moralitatea, în sensul că o persoană publică nu poate fi președinte la comisia respectivă, iar pe listă să fie fiul său, existând suspiciuni că l-ar fi favorizat. Eu nu am știut de prezența fiului doamnei Feher pe listă. În urma acestei situații, Doina Feher a demisionat marți din funcția de viceprimar, dar și din cea de consilier local al PNL în Consiliul Local Satu Mare”, a spus Albu.

Potrivit acestuia, o decizie privind noul viceprimar al orașului va fi luată până la sfârșitul acestei luni.

„La nivelul municipiului Satu Mare avem o alianță locală cu UDMR și vom discuta ce vom face în ceea ce privește numirea unui nou viceprimar. Va trebui să mă consult și cu colegii din PNL, iar o decizie va fi luată până la sfârșitul acestei luni”, a subliniat liderul PNL Satu Mare.

Doina Feher a fost aleasă viceprimar în Satu Mare în 2016.

Blocurile ANL din Satu Mare vor fi finalizate până la sfârșitul anului, iar în primăvara anului viitor vor fi predate Primăriei.