Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat pe pagina de Facebook o poză cu un om al străzii care a rămas suspendat într-un tomberon pentru colectare selectivă cu mesajul ”Nu te arunca cu capul înainte, să nu ramai "în aer". P.S: Colectează inteligent!”. Postarea primarului a strâns zeci de comentarii critice, oamenii reproșându-i lui Băluță că face glume pe seama unei categorii defavorizate. Contactat de HotNews.ro, Daniel Băluță a declarat că scopul mesajului nu a fost să ia pe cineva la mișto ci să atragă atenția că astfel de practici nu sunt în regulă, iar acești oameni pot beneficia de cazare și hrană în adăposturile primăriei și pot fi ajutați să-și găsească un loc de muncă.

CersetorFoto: Hotnews

”Atât timp cât punem la dispoziția oamenilor străzii adăpost, o masă caldă, servicii medicale, haine și avem disponibile sute de locuri de muncă nu putem să acceptăm astfel de abordări care pun în pericol atât sănătatea acestor oameni cât și a celor cu care intră în contact. Postarea reprezintă un îndemn către acești oameni să nu mai facă astfel de lucruri și să se îndrepre către serviciile de asistență socială. Nu este un mesaj la mișto, este un fel de a atrage atenția că aceste lucruri nu sunt în regulă. Doar în adpăpostul de noapte avem disponibile 120 de locuri și sunt ocupate maxim 40%, cu excepția perioadei geroase, când gradul de ocupare ajunge la 75%”, a explicat Băluță. Acesta spune că în plus acești oameni cauzeză un prejudiciu primăriei prin faptul că vând ei deșeurile reciclabile în loc să o facă instituția.

Postarea primarului a strâns zeci de comentarii critice, oamenii reproșându-i lui Băluță că face glume pe seama unei categorii defavorizate. Câteva dintre ele:

"Totuși, câte centre pentru persoanele defavorizate ați deschis în mandatul dvs?" / "Domnule primar, îmi place câtă grijă arătați pentru categoriile defavorizate" / "Sunteți un adevărat domn făcând mișto de cerșetori. Felicitări!" / "Oamenii ăștia momentan colectează mai mult că pubelele primăriei. Ar trebui ajutat" / "Râdeți de un om sărman? Hmm".