HARTĂ Ce mari lucrări de infrastructură au în lucru primăriile din București și cum afectează ele traficul la începutul anului școlar

de Catiușa Ivanov, Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 9 septembrie 2019, 8:17 Actualitate | Administratie Locala


Lucrari in Capitala
Foto: Hotnews
​Noul an școlar prinde Primăria Capitalei cu câteva mari șantiere deschise și cu restricțiile de circulație aferente. Cele mai afectate cartiere sunt Drumul Taberei, Militari și Crângași din cauza lucrărilor la metrou, Pasajul Ciurel și Podul Grant. Astfel, din cauza lucrărilor la Pasajul Ciurel sunt restricții pe Șoseaua Virtuții, traficul fiind deviat pe bretelele podului și prin organizarea de șantier. La Podul Grant, nu se circulă pe sensul dinspre Turda spre Crângași, dar reprezentanții municipalității spun că săptămâna viitoare vor deschide circulația pe o bandă de pe acest sens. În zona de Nord, cea mai importantă lucrare este lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, unde se circulă cu sens unic, dinspre Autostrada A3 spre Calea Floreasca. Pe Șoseaua Giurgiului se circulă cu dificultate din cauza lucrărilor de modernizare desfășurate de Primăria Sector 4.
Pasaj Ciurel

La Pasajul Ciurel sunt restricții de circulație pe Șoseaua Virtuții, traficul fiind deviat pe bretelele podului și prin organizarea de șantier. De asemenea, spre Splai nu se mai poate face stânga de pe sensul dinspre Crângași.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a promis în luna august că lucrările la Pasajul Ciurel se vor finaliza până la finalul anului și va fi deschisă circulația pe pod.

„Conform grafiului de execuție, prima etapă a acestui proiect, Nodul Virtuții, se va încheia la sfârșitul acestui an, atunci când vom începe, în conformitate cu legislația în vigoare, testele statice și dinamice. După această etapă, Nodul Virtuții - acest obiectiv de investiții atât de așteptat de bucureșteni - va putea fi redat circulației! (...) Reamintesc faptul că acest proiect, inițiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuție de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuții, componentă a acestei investiții, este realizat în proporție de peste 90%”, declara Gabriela Firea pe 8 august. În perioada următoare, lucrările la acest obiectiv de investiții vor viza suprastructură tablierului metalic, montarea și tensionarea hobanelor și infrastructură bretelelor aferente acestui pasaj.

În ceea ce privește etapa a doua a proiectului, respectiv bucata cuprinsă între Pasajul Ciurel și bd. Uverturii, primarul general a dat oridunul de începere pentru lucrările de proiectare.

Primăria Capitalei a demarat lucrările la drumul expres spre Autostrada București-Pitești în 2010, iar potrivit documentelor prezentate la vremea respectivă, artera, de 8,3 km, ar fi urmat să facă legătură între Splaiul Independenței și autostrada A1. Licitația pentru executarea lucrării a fost câștigată de către consorțiul JV Bogl - Astaldi - Euroconstruct -Tehnologica și Proiect București, termenul estimat pentru finalizare fiind de 35 luni, de la începerea lucrării, respectiv anul 2014.

Lucrările au fost oprite la câteva luni după ce au început atât din cauza litigiilor cât și din motive financiare. În 2014 au fost reluate, însă s-a lucrat cu viteza melcului.

Primarul Gabriela Firea spune că atunci când a preluat lucrarea, această era la 13%. Potrivit primarului Gabriela Firea, motivele blocajului au fost următoarele: nu s-au făcut plăți către constructor, nu au fost mutate rețelele edilitare, descărcarea arheologică a durat foarte mult.

Podul Grant

Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare a Podului Grant în luna aprilie 2018. În prezent circulația este blocată pe sensul dinspre Turda spre Crângași și pe bretelele aferente, a explicat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură a primarului Gabriela Firea. Acesta spune că o bandă de pe acest sens va fi deschisă săptămâna viitoare.

”Pe sensul dinspre Turda către Crângași traficul trebuia închis până anul viitor în martie, dar colegii de la Compania Municipală dau drumul de pe 9 septembrie la o bandă pe sens. Până vine zăpada sperăm să dăm drumul și la cealaltă bandă”, a explicat Marius Coaje.

Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General. Lucrările sunt realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București.

Tramvaiul 41 circulă, dar sunt restricții pe Podul Grant

Linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Capitalei, și-a luat circulația de pe 31.08.2019, după o suspendare de aproximat două luni.

Astfel, tramvaiele liniei 41 își vor relua circulația între terminalele „Piața Presei Libere” și „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Restricții de trafic sunt în continuare pe Podul Grant, unde tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str.Turda.

STB SA va menține în continuare liniile navetă de autobuz 641 și 642 pentru preluarea călătorilor și, în plus, va înfiinţa o nouă linie navetă de autobuze, 643, care va funcționa între terminalele „Ghencea” și „Lujerului”, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, cu întoarcere în rondul situat înainte de intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu. Pe acest traseu autobuzele vor opri comun cu cele ale liniei 641, precum şi în staţiile terminale „Lujerului” amplasate pe Str. Lujerului înainte şi după rond.

Pasajul Nicolae Grigorescu - se circulă pe sub pod

La pasajul de la Nicolae Grigorescu nu sunt mari schimbări, noutatea fiind că se lucrează la proiectare pentru mutarea liniilor Tranelectrica. Reamintim că pasajul este finalizat în proporție de peste 90% încă din 2018, dar nu poate fi terminat deoarece trebuie mutate liniile de înaltă tensiune care trec pe deasupra pasajului și aparțin Transelectrica. Circulația pe sub pod a fost deschisă, iar acum Primăria Capitalei face ultimele lucrări pentru a permite deschiderea circulației pe sub pod spre strada Iuliu Hațeganu.

Pasajul face parte din străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu care constă în lărgirea B-dului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri și lărgirea trotuarelor la 5 metri, construirea unui pasaj peste Dâmbovița. În etapa a doua artera va ajunge până în Șoseaua Olteniței.

Proiectul a fost început în martie 2010 și ar fi trebuit încheiat la sfârșitul anului 2012. Lucrarea a fost însă blocată circa patru ani deoarece Consiliul General al Municipiului București nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). În urma unei licitații, valoarea proiectului a fost stabilită la 90 milioane lei. Lucrările au fost reluate în luna martie 2014. Exproprierile pentru prima etapă a lucrării sunt estimate la 30,9 milioane de lei.

Anul acesta Primăria Capitalei a demarat procedurile de expropriere pentru etapa II a proiectului, continuarea lucrărilor de la pasaj până în zona intersecției Șos. Olteniței – Șoseaua Vitan Bârzești . Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei.

Lucrări reconfigurare Piața Unirii

Pe 16 august, Primăria Capitalei a început reconfigurarea Pieței Unirii. Proiectul vizează reorganizarea circulaţiei pe tronsonul dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei, iar lucrarile constau în:

- Reconfigurarea insulei situată între strada Bibescu Vodă şi Piaţa Unirii, prin blocarea accesului din strada Bibescu Vodă,

- Reconfigurarea alveolelor pentru staţiile STB prin delimitarea benzilor de circulaţie prin intermediul unor spaţii verzi construite cu borduri ridicate,

- Delimitarea benzilor de circulaţie dedicate transportului în comun pe mijlocul Pieţei Unirii şi pe partea dreaptă a Splaiului Unirii, prin intermediul marcajelor şi/sau a stâlpişorilor, după caz,
- Reconfigurarea insulelor din intersecţia Splaiul Unirii cu Splaiul Independenţei/Piaţa Unirii, respectiv dintre Piaţa Unirii şi B-dul Corneliu Coposu,

- Crearea unei benzi auto suplimentare pe Splaiul Independenţei, prin mutarea trotuarului către parc cu 1,8 m,

- Organizarea de şantier se va realiza cu afectarea minimă a vecinătăţilor cât şi a circulaţiei auto şi pietonale.

Marius Coaje, consilierul pe infrastructură al primarului Gabriela Firea spune că restricțiile de circulație vor fi ridicate luni, lucrările de asfaltare fiind finalizate.

Lărgire Fabrica de Glucoză

Pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, circulația pe această arteră se desfășoară cu sens unic, dinspre autostrada A3 spre Calea Floreasca. Lucrările la acest obiectiv de investiții au avansat, la începutul lunii august 70% dintre rețelele edilitare fiind relocate și modernizate, iar zidul de sprijin aproape finalizat.

”Se lucrează în continuare la viitoarea canalizare pluvială, iar relocarea stâlpilor de electricitate este aproape finalizată. Pe tronsonul cuprins între Calea Floreasca și strada Barbu Văcărescu a fost finalizat zidul de sprijin, a fost realizată decopertarea pe jumătate din lungime, iar umplutura cu balast a ajuns la peste 40%. De asemenea, au fost finalizate umpluturile la cotele de fundare și drenurile aferente zidurilor de sprijin. În ceea ce privește tronsonul dintre strada Barbu Văcărescu și Șoseaua Petricani, constructorul a luat decizia reproiectării, cu costuri minime de expropriere și execuție, a intersecției din zona străzii Chefalului. Au fost finalizate toate demolările, iar zidul de sprijin este ridicat în proporție de peste 85%. Pe sensul închis circulației auto au fost efectuate decopertări, săpături în vederea permiterii accsului la rețele, umpluturi la cotele de fundate și au fost începute lucrările pentru realizarea drenurile aferente zidurilor de sprijin. Relocarea rețelelor de utilități publice continuă. Într-un stadiu avansat se află lucrările la rețeaua de apă și canalizare, dar și la rețeaua de gaze naturale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei pe 10 august.

Municipalitatea a început pe data de 3 august 2018 lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi. Termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității au promis inițial că va fi gata în 12 luni.

Costul lucrării se ridică la 173 milioane lei, incluzând exproprierile. Lucrările sunt executate de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L.-S.C. TRACON S.R.L.-S.C. PRIMACONS GROUP S.R.L., valoarea contractului fiind de 48.228.719,48 lei fără TVA.

Șoseaua Giurgiului

Traficul pe Șoseaua Giurgiului se desfășoară cu dificultate din cauza lucrărilor Primăriei Sector 4 de înierbare a liniei de tramvai, pentru sistemul de irigații fiind punctual denivelări în carosabil. Lucrările de modernizare a arterei vizează atât partea carosabilă cât și cea pietonală, pe o lungime de 8 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

În cadrul acestora, anumite tronsoane de pe Șoseaua Giurgiului vor fi lărgite, iar trotuarele vor fi astfel reconfigurate pentru a avea o lățime mai mare. Mai mult, vor fi amenajate noi locuri de parcare în spic, ajungându-se la un total de aproximativ 2.000 de parcaje publice, se arată pe site-ul Primăriei Sector 4.

Totodată vor fi create piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de circulație, iar spațiile verzi vor fi extinse și vor fi transformate în grădini publice, cu mobilier urban nou și zone de relaxare.

Bd. Iuliu Maniu

Primăria Sectorului 6 derulează în prezent lucrări de înlocuire a bordurilor în mai multe zone de pe bulevardul Iuliu Maniu. Astfel, în multe locuri parcarea la bordură nu mai este posibilă și chiar și circulația pe prima bandă este restricționată.

O astfel de zonă mai extinsă care va fi perturbată chiar și la începutul anului școlar este pe ulevardul Iuliu Maniu de la Lujerului și până la Apaca și Piața Leu.


Foto: Borduri noi pe bd. Iuliu Maniu
---

Lucrările la metroul din Drumul Taberei

Proiectul Magistralei 5 ar trebui să fie gata la finalul anului și, deși au fost ridicate multe din restricițiile și devierile de trafic din cartierul Drumul Taberei, în continuare există locuri și zone unde există unele lucrări.

La Răzoare în continuare șoseaua din zona stației Academia Militară este restircționată la două benzi pe sens în curba care dă în Șoseaua Panduri.

De aseamenea, mai sunt lucrări de realizat și în zona pieței Drumul Taberei și intersecția dinspre parc, acolo unde se lucrează la realizarea acceselor de la stația tramvaiului 41 spre metrou.

Podul CFR Constanța

Lucrările de consolidare a podului CFR peste Calea Grivița vor mai dura până în luna noiembrie, însă acestea se vor derula în mare măsură doar noaptea, în intervalul 0:30 și 05:00.

Deocamdată lucrările ce se execută țin de infrastructura podului, dar vor urma și lucrări care vor afecta liniile de tramvai care trec pe sub pod. ”Menţionăm faptul că, şi în etapa în care lucrarea va implica restricţii pe ambele sensuri ale liniei de tramvai, circulaţia autovehiculelor se va desfăşura în continuare tot pe câte o bandă de circulaţie, cu lăţimea de minimum 2,5 m, pe fiecare sens”, se arăta într-un comunicat al CFR.

Lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea începe luni

Lucrările pentru supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea din Capitală sunt programate să înceapă luni, 9 septembrie.

Contractul privind supralărgirea bulevardului este în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului este de aproximativ 122 milioane euro.

Primarul Gabriela Firea a precizat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabila. Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri, a mai precizat ea.

Primele lucrări vor fi de demolare.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

La toate cele de mai sus se mai adaugă și lucrări executate prin oraș de către Apa Nova, conform informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Lucrări în execuție operator SC APA NOVA BUCUREȘTI SA:

1 EXTINDERE RETELE DE APA POTABILA SI CANALIZARE IN ZONA DRUMUL GARII (BUCLEI,GARII, IORDAN DUMITRU, MAMAIA, MEDRESTI ,POIANA URSULUI, FIORDULUI), SECTOR 1
2 INLOCUIRE APA FOISORUL DE FOC, ZECE MESE, FERDINAND
3 INLOCUIRE APA DECEBAL-UNIRII-MAXIMILIAN POPPER
4 EXTINDERE RETEA PUBLICA DE ALIMENTARE CU APA POTABILA A ORASULUI VOLUNTARI PE SOS. COLENTINA,
5 INLOCUIRE RETEA APA-STR. RAMASAGULUI
6 INLOCUIRE RETEA APA SOS. COLENTINA
7 INLOCUIRE RETEA CANALIZARE-REPUNERE IN FUNCTIUNE COLECTOR GEORGE ENESCU
8 INLOCUIRE RETEA APA SPL.INDEPENDENTEI( (INTRE COTROCENI SI EROII SANITARI)
9 INLOCUIRE RETEA CANALIZARE SI APA STR. BLANARI, BACANI, SELARI
10 INLOCUIRE RETEA CANALIZARE STRADA RADITEI S5
11 INLOCUIRE RETEA CANALIZARE HARICLEA DARCLEE S1
12 INLOCUIRE RETEA CANALIZARE LOGOFATUL TAUTU S3
13 INLOCUIRE RETEA APA JOASA PRESIUNE I.MIHALACHE S1
14 INLOCUIRE RETEA APA BUL.BARBU VACARESCU S2
15 INLOCUIRE RETEA APA STR. MATEI MILLO S1
16 INLOCUIRE RETEA APA STR. ZAMFIR MARCU S2


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

37746 vizualizari

 • +12 (12 voturi)    
  Din NEFERICIRE (Luni, 9 septembrie 2019, 8:46)

  nick24 [utilizator]

  Pe toate aceste șantiere NU SE LUCREAZĂ în regim de urgență, ci în ritm de melc!
  De ex pe Podul Grand s-a scos și linia de tramvai și nu sunt șanse mari să o termine anul acesta. Apoi va urma sensul celălalt de scos linia de tramvai - deci în ritmul asta va mai dura vreo 2-3 ani până la finalizarea în întregime a Podului Grand. Nu se lucrează în 3 schimburi cum ar fi trebuit, inclusiv sâmbăta.
  Pe șoseaua Giurgiului, de ani de zile se câcâie ba cu linia de tramvai, ba cu gropile din asfalt, ba cu trotuarele, ba cu bordurile, ba cu podul dinspre Giurgiu, care e închis și deci de vreo 10 ani se circulă f prost!
  • +1 (1 vot)    
   vai de noi (Joi, 12 septembrie 2019, 0:26)

   voxpopulix [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   prin 2016 se apucasera de legatura intre autostrada A3 si aeroportul otopeni. Au spus ca sunt 9 km si ca dureaza trei ani.

   9 KM IN FUCK*NG TREI ANI!!!!

   Nu i-au facut nici pe aia, probabil pentru ca era pe fonduri europene si mafia PSD/CNADNR nu se complica daca nu poate fura macar 50%.
 • +11 (11 voturi)    
  Eu am o singura speranta (Luni, 9 septembrie 2019, 9:04)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Sper doar ca aceste lucrari incep acum, se pauzeaza dupa alegeri, continua cu un an inainte de alegeri, cu conditia sa nu se faca pe perioada vacantei cand sunt strazile goale. Apoi se pot relua la inceputul anului scolar respectiv. Iar finalizarea lor sa fie in minim 20 de ani cu multiple studii de fezabilitate si insolvente ale firmelor, dar, sa fie aceiasi patroni, abonati la stat. iar dupa ce se termina, ar trebui sa se deterioreze la o saptamana iar firma sa dispara si sa nu aiba cine sa repare.

  Altfel degeaba. Pai nu d-aia ii votam ?! Ca daca voiam infrastructura pe bune nu mai votam PSD, nu?
  • -8 (8 voturi)    
   In cazul asta (Luni, 9 septembrie 2019, 10:22)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Sa se stopeze lucrarile de infrastructura cu un an inainte de alegeri, la inceputul fiecarui an scolar (sa se lucreze doar in miezul anului scolar), sa schimbe companiile care fac lucrarile ca pe sosete, precum PSD-ul a schimbat ministrii de cand este la guvernare, DNA-ul sa ii bage la puscarie pe toti patronii romani care au companii care castiga licitatiile cu statul si sa le dea unda verde doar companiilor straine, care vor putea lucra cum vor avea chef, fara respectarea tututror cerintelor contractuale, ca vor fi prea multe si unele vor fi optionale.
   Sa se faca un singur studiu de fezabilitate pentru toata autostrada, chiar daca consultantul ar spune ca e nevoie de mai multe, sa nu se tina cont de indicatiille consultantului angajat pentru lucrari, ci compania de drumuri sa se ia dupa asociatia Pro Infrastructura si tot asa.
   Sa se faca totul dupa ureche si vocea societatii civile cu privire proiecte, studii de fezabilitate, lucrari de executie, dare in folosinta, foaie de parcurs si ce mai este sa fie litera de lege si publicata in Monitorul Oficial!
  • 0 (4 voturi)    
   voteaza usr pentru infrastructura! (Luni, 9 septembrie 2019, 13:28)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   s-au opus largirii strazii berzei
   se opun drumului de la podul Ciurel la centura
   voteaza USR! cu ei lucrarile de infrastructura nu vor dura 20 de ani.
   astia nici macar nu vor sa inceapa vreo lucrare :)
 • +9 (9 voturi)    
  Lucrari uitate (Luni, 9 septembrie 2019, 9:24)

  Alexandru01 [utilizator]

  Salut, pasajul rutiler Doamna Ghica peste Sos Colentina l-ati uitat? Pe langa asta sigur mai sunt cateva.
 • +6 (6 voturi)    
  bucurestiul... (Luni, 9 septembrie 2019, 12:43)

  liviu_ [utilizator]

  un etern santier in care lucrarile dureaza de 3-4 ori mai mult decat in tarile civilizate (si costa de vreo 10 ori mai mult).
  ce ziceti frati bucuresteni? ne invatam si noi minte si nu mai votam toti hotii si toti ratatii la primaria capitalei?!
  • -1 (1 vot)    
   halaicu, lic, basescu, videanu, super primari (Luni, 9 septembrie 2019, 13:29)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   nici nu se compara cu oprescu si firea :)))))))))
 • -1 (5 voturi)    
  cam asa (Luni, 9 septembrie 2019, 13:32)

  codrean [utilizator]

  - nu se face = nu-i bine
  - se face = e rau
  Cum am putea sa-i multumim pe toti ?
  Un intelept nici n-ar incerca, face cum crede - dupa chibzuinta si consultari cu cei priceputi - ca-i mai bine - necesar - optim !
  • +2 (2 voturi)    
   Dar (Marţi, 10 septembrie 2019, 9:06)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui codrean

   Sa faci cat te tine buzunarul si sa termini in timp minim, cum ar fi? Sa existe o prioritizare, nu politica, ci pe fluidizare, necesitatea remedierilor (vechime, uzura...), utilitate publica etc.. SI EVIDENT sub o stricata suprveghere financiara si tehnica pentru a evita HOTIILE si a mentine calitatea ridicata (avand in vedere cati taietori de frunze sunt prin primarie, as spune ca dupa o reorganizare `drastica cu eliminarea puturosilor si pilelor idioate primaria ar fi in castig crescandu-si eficienta) !
 • +3 (3 voturi)    
  As zice! (Luni, 9 septembrie 2019, 13:42)

  briciu [utilizator]

  Lucrari de unde se fura nu de infra structura !!
 • +1 (1 vot)    
  Inca o "gogoasa"? (Marţi, 10 septembrie 2019, 10:05)

  WellDone [utilizator]

  "Am venit astazi pe santier pentru a vedea daca realitatea de pe hartie corespunde cu cea din teren. Lucrarile la Penetratia 'Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti - Pitesti sunt in grafic, Nodul Rutier Virtutii este gata in proportie de 85%. Le-am solicitat tuturor celor implicati in realizarea acestui obiectiv de investitii sa accelereze ritmul de lucru, astfel incat sa se poata avansa cat mai mult, pana ce conditiile meteo o vor permite. Constructorul ne-a dat asigurari ca respecta termenele asumate si ca lucrarile la nodul rutier se vor finaliza in acest an", a declarat primarul Gabriela Firea in urma unei vizite neanuntate la santierul Ciurel.
  https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22109729-fotogaleri-gabriela-firea-pasajul-ciurel-este-realizat-proportie-85-constructorul-dat-asigurari-vor-finaliza-acest.htm


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by